A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cod cu ghimbir şi lămâie

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se...Citeste continuarea

Ciorbă rusească de varză cu oase...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.  Se adună spuma iar după...Citeste continuarea

Costita afumata cu cartofi prajiti

Postat de: Constelatialeu in Porc

Cartofii ii curatam si ii taiem pai.Tuciuletul il incingem si adaugam untura,lasam sa se topeasca,adaugam cartofii,pe care i-am dat inainte cu un praf de sare.ii lasam sa se rumeneasca. In...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu usturoi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce incep sa fiarba se lasa inca 10 minute(nu trebuie sa fie foarte fierti,pentru ca se sfarama).Intr-o tigaie punem ulei de...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi la cuptor

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute  se scot se lasa putin la racit. Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. ...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

CartofIi ii curatam si ii taiem in cuburi. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand s/a incalzit adaugam cartofiI ii lasam sa se prajeasca putin. Adaugam 1-2 cani de apa si lasam sa fiarba amestecam din...Citeste continuarea

Cod negru în frunze de banan

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de...Citeste continuarea

Choux a la creme cu topping de...

Postat de: Creatsa in Prajituri

Prima data facem crema.Punem laptele la fiert impreuna cu semintele de la batonul de vanilie.Frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam faina ,laptele fierbinte in fir subtire si punem din nou pe...Citeste continuarea

Clatite cu miere si nuca sau cu...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron mai mare, am batut ouale cu zaharul si cu semintele de vanilie. Am adaugat lingura cu lingura faina, alternand cu lapte si am amestecat pana am incorporat toata faina si tot...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: Ubulika in Porc

Prajim ceapa ,o amestecam cu carnea tocata,oul,condimentele si painea.Formam chiftelute le dam prin faina si le prajim in ulei incins.Le scoatem si le lasam acoperite pana facem sosul....Citeste continuarea

Carnati cu carne si pireu

Postat de: Ubulika in Porc

Se calesc cepele,se pune si carnea apoi carnatii..Se lasa sa se rumeneasca putin impreuna.Condimentam,punem si usturoiul,2 cani de apa  si lasam la foc mic cu capac 1h pana e fiarta carnea.La...Citeste continuarea

Chiftele in aluat

Postat de: miremirc in Porc

Aluat : pregatim prima data maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul si 3 lg de lapte caldut. Omogenizam, adaugam 2 lg de faina. Amestecam si lasam la dospit 10-15 minute....Citeste continuarea

Ciorba de pui taraneasca

Postat de: ralu_ca in Ciorbe

Se spala bine maruntaiele de pui, apoi se pun intr-o oala si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se indeparteaza toata spuma formata. Intre timp se spala legumele, se cutara si se taie...Citeste continuarea

Conopida cu cartofi la cuptor

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Conopida se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se scurge apoi de apa si se lasa sa se racoreasca. Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu...Citeste continuarea

Clătite cu brânză și mărar...

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Începem cu prepararea clătitelor. Batem bine cele 2 ouă cu mixerul. Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală. Amestecăm bine după fiecare ingredient. Adăugăm 1...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: cris2711 in Ciorbe

Se spala salata verde bine si se scurge de apa.Apoi se taie in fasii. Se ia o oala de 5 l in care se pun 2 linguri de ulei,eu am pus de masline. Cand s-a incins se adauga cateii de usturoi...Citeste continuarea

Curcan tavalit in unt aromat cu...

Postat de: gusti in Curcan

 Am pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: aliliana in Ciorbe

Carnea se toaca.  Legumele se curata, spala si toaca marunt. Morcovul dat pe razatoare.  Compozitia pentru perisoare. Peste carnea tocata am pus o ceapa mica tocata marunt, orezul,...Citeste continuarea

Chec cu cacao si gem de prune

Postat de: ionela2682 in Prajituri

-mixam bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat adaugam rand pe rand laptele ,uleiul,dulceata de prune (sau orice fel de dulceata) -in faina adaugam sarea ,cacaoa si praful de copt...Citeste continuarea

Cescute cu capsuni

Postat de: alba_zori in Prajituri

Chiar simplu simplu! Am pregatit aluatul amestecand bine ingredientele in ordinea descrisa. Oul cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa, limoncello, asa a devenit ca o crema. Am adaugat faina...Citeste continuarea

Crema cioco-mascarpone

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se topeste ciocolata cu zaharul si smantana, pana se omogenizeaza, pe baie de abur. Se da de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se da la congelator cca 20 minute. Batem frisca...Citeste continuarea

Curry dulce

Postat de: adriana65 in Porc

Mai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele. In...Citeste continuarea

Crema de lamaie

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece....Citeste continuarea

Chocolate Cupcakes

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixati ouale cu zaharul, vanilia si untul 10 minute. Adaugati iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Umpleti 2/3 din formele de briose si le coaceti 25-30 de...Citeste continuarea

Cuiburi cu oua in vas roman

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

Acestea fiind spuse, mi-am pregatit vasul de oua (care fusese scufundat in apa aprox. 30 min.) si l-am pensulat cu unt topit (se poate folosi si ulei), ca sa nu se prinda ouale. Apoi am adaugat...Citeste continuarea

Cozonac Steluta

Postat de: adnia in Prajituri

Am pus drojdia la muiat in laptele caldut iar faina am amestecat-o intr-un castron cu zaharul si putina sare.   Am  turnat drojdia in faina,am pus untul moale si galbenusul,am...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie data prin razatoarea mica, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi untura si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa calduta si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Puneti laptele la fiert la foc mic. Intr-o cratita destul de marisoara caramelizati 10 linguri de zahar pana ce devine maroniu-auriu (nu-l ardeti prea tare pt ca riscati sa devina crema...Citeste continuarea

Cartofi taranesti (2)

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15minute la foc potrivit din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem la scurs intr-o sita. Ouale fierte le...Citeste continuarea

Caltabosi

Postat de: ionela2682 in Mezel de casa

Ficatul, inima si rinichii se pun la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin, se trec prin masina de tocat (sau prin robotul de bucatarie cum am...Citeste continuarea

Cartofi cu chorizo (la cuptor)

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si se taie ca pentru cartofi prajiti. Puneti intr-o tava cartofii sarati, chorizo taiat feliute subtiri, condimentele si stropiti cu ulei. Dati la cuptor...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Carnea tocata  o amestecam cu ceapa tocata scursa de apa. Adaugam morcovul si cartoful dat prin razatoare si scurse bine. Dupa adaugam usturoiul pisat,patrunjelul,ouale si restul de...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: doralinda72 in Fructe de mare

Curatati crevetii de carapace si cap (puteti gasi gata curatati dar sunt mai scumpi), ii clatiti sub un jet de apa si ii lasati intr-o strecuratoare. Taiati felii subtiri usturoiul si il caliti...Citeste continuarea

Ciorba cu usturoi si carne de porc

Postat de: aalliinnaa07 in Ciorbe

Carnea de porc se taie cubulete si se pune la fiert.Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei, se adauga carnea fiarta, ardeiul tocat, morcovul si patrunjelul dat pe razatoarea cu gauri...Citeste continuarea

Crutoane

Postat de: privatelaura in Piine

Feliile de paine se taie cubulete (nu foarte mici).  Intr-o tava, se asaza o foaie de copt, se pun cubuletele se paine, se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, praf de usturoi,...Citeste continuarea

Creme Caramel

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars) Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane...Citeste continuarea

Cheesecake cu visine

Postat de: doralinda72 in Prajituri

Se topeste untul, il dam deoparte si macinam biscuitii cu mixerul dupa care ii amestecam cu untul. Punem compozitia pe o farfurie plata, de ajutor e daca aveti si o forma rotunda, si apasam cu o...Citeste continuarea

Cartofi cu oua la cuptor reteta...

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Cum se prepara Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja in apa sarata. Verificam cu o furculita daca sunt fierti (nu trebuie sa...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le spalam dupa care le stergem,rupem piciorusele de la ciuperci si le tocam marunt(eu le/am tocat cu robotul).Ceapa si usturoiul il tocam marunt dupa care le calim in putin...Citeste continuarea

Cuburi cu vanilie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blatul: Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul...Citeste continuarea

Cozonac ardelenesc cu nuca

Postat de: amalia01 in Prajituri

- din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia; - intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in...Citeste continuarea

Clatite cu surpriza

Postat de: amalia01 in Pui

PENTRU ALUAT: Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea; Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu ciolan...

Postat de: ralu_ca in Supe/Ciorbe

Intr-o oala cu apa punem fasolea si o lasam pana a 2a zi. Scurgem apa in care a stat, clatim, adaugam apa si o punem la foc. Cand e aproape fiarta luam cu un spumar foitele care se ridica...Citeste continuarea

Clementina

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blatul: Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: caroline in Ciorbe

Amestecam intr-un bol carnea tocata ,ouale,orezul,sarea,piperul si patrunjelul.Din aceasta compozitie formam bilute. Curatam telina si morcovul si le taiem rondele.Le punem la fiert intr-o oala...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Cum se prepara visinata. Se aleg visinele mari si nepatate, se spala si se pun intr-o sticla de 5 l.Peste ele se toarna zaharul si se lasa cateva zile sa se topeasca zaharul.Nu se pune capacul la...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.  Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul....Citeste continuarea

Condimente uscate pt salate

Postat de: adnia in Pt salate

  Tuturor ne plac salatele...sau cel putin asa cred eu. Si eu, cel putin, ador sa le "imbrac" mereu cu tot felul de arome, care la confera o savoare deosebita. Astazi va prezint...Citeste continuarea

Cornuri cu mac

Postat de: RuxyRux in Piine

Din pacate mi s-a stricat cantarul si a trebuit sa masor faina cu cana( cea de lapte cum am precizat). Laptele si apa le-am amestecat intr-un ibric si le-am incalzit usor( nu fierbinte). Am...Citeste continuarea

Cioco-zmeurica

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blatul: Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amoniacul stins,faina si albusurile batute spuma tare.Compozitia se imparte in 3 si se coc 3...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]