Ciuperci umplute cu carne de cârnați
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPălăriile de ciuperci curățate, se pun într-o tavă termorezistentă, se presară sare, cimbru și puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncins, cca. 10...Citeste continuarea
Chutney de struguri si ceapa
Postat de: simona72 in SosuriBoabele de struguri se taie in doua (eu am scos simburii), se pun intr-o cratita, se adauga ceapa taiata pestisor, lamaile cu tot cu coaja taiate marunt, ardeiul iute tocat si el. Se adauga si...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos si taitei de casa
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga, uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o...Citeste continuarea
Chec cu nuca si aroma de portocale
Postat de: ela in PrajituriMixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit,...Citeste continuarea
Creveti cu sos dulce- acrisor si...
Postat de: Bunica in Fructe de mareIntr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul. Intr-o tigaie teflonata...Citeste continuarea
Cupcakes cu vin
Postat de: rhapsody in PrajituriCupcakes 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Fierbem vinul cu cuisoarele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit. 3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc
Postat de: postavaru in CiorbePunem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul....Citeste continuarea
Chec gata in 5 minute
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriLuam o cana maricica (eu am luat o cana de supa) si punem in ea ceea ce urmeaza. Amestecam toate prafurile foarte, foarte bine. Adaugam oul crud si amestecam iar foarte bine. Punem cele 3...Citeste continuarea
Cartofi cu mustar si usturoi
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete (1X1 cm). Facem sosul amestecand mustarul, usturoiul pisat, uleiul, cimbrul, sarea si piperul. Turnam sosul peste cartofi si incepem sa amestecam...Citeste continuarea
Ciulama de porc cu mamaliga reteta...
Postat de: TAB1TA in PorcCum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se incinge tigaia si se pun cateva...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de cacao
Postat de: simona72 in DulciuriFacem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: simona72 in PuiCarnea o spalam o uscam cu un servet, o taiem cuburi si o calim in ulei. Cind este usor rumenita pe toate partile adaugam prazul, usturoiul si ardeiul iute tocate fin. Lasam pe foc sa se...Citeste continuarea
Croissante cu cascaval Delaco
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in...Citeste continuarea
Chifle chinezești (la aburi) cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiÎntr-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai...Citeste continuarea
Cataif cu mere coapte
Postat de: dalina2007 in PrajituriMai intai se prepara siropul: intr-o craticioara se toarna apa si se adauga zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa pe foc circa 20 de...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: antici_gabytza in TorturiTopim margarina apoi o rasturnam peste biscuiti dati prin razatoare.Amestecam si adaugam esenta.Compozitia de biscuiti o intindem intr-o tava cu inel detasabil acoperita cu folie de aluminiu ....Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: yaya67 in PrajituriSe caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare ,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile ,atentie sa nu va opariti . Separat se...Citeste continuarea
Crumble aromat, cu mere, portocale...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat punem osanza intr-un bol si o frecam cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusurile, sarea si esenta, omogenizam si turnam iaurtul peste care amestecam bicarbonatul si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: Retetegg in DulciuriToate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei. Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vita
Postat de: deyutzky in CiorbeSpalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si...Citeste continuarea
Chec aperitiv a la Jamila
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: getix in PrajituriSe cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia restul de apa minerala rece, untura,...Citeste continuarea
Cartofi la microunde
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele,se potriveste gustul de sare si...Citeste continuarea
Clatite cu branza si sos de vanilie
Postat de: karla in DulciuriFaceti un aluat din toate ingriedientele ,trebuie sa iasa un aluat destul de fluid.Coaceti clatitele in tigaie cu ulei incins (eu nu am mai pus uleiul la ingrediente pt ca eu am tigaie de teflon...Citeste continuarea
Chec cu capuccino
Postat de: antici_gabytza in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana devine o crema.Adaugam plicurile de zahar vanilat si albusurile batute spuma.Apoi adaugam crema de branza mixata...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeCuratam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei.DApoi adaugam ciupercile taiate si spalate.Le calim impreuna la foc mic pana cand scade zeama lasata de ciuperci.Apoi rasturnam smantana pe...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneSe incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de...Citeste continuarea
Cozonac evantai cu scortisoara
Postat de: vio_dreams in DulciuriDizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu...Citeste continuarea
Cozonac floare
Postat de: vio_dreams in DulciuriPrimul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata ,...Citeste continuarea
Chec cu fructe de padure si glazura...
Postat de: vio_dreams in DulciuriBatem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt. Adaugam fructele congelate. Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei....Citeste continuarea
Cocos in vin (Coq au vin)
Postat de: vio_dreams in PuiTaiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-se mixeaza bine iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat -se adauga uleiul si ouale -in faina se adauga praful de copt si sarea , se cerne in compozitia de mai sus -se omogenizeaza bine ,se...Citeste continuarea
Cozonac a la Ruxy
Postat de: Steffy in PrajituriToate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Eu am cantarit ingredientele pe care le-am scris mai sus pentru ca reteta initiala avea 1200...Citeste continuarea
Chiftelute coapte pe pat de salata...
Postat de: aliliana in PorcChiftelele . Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si...Citeste continuarea
Chec cu lavanda ci ciocolata
Postat de: ianculubita in PrajituriGalbenusurile frecate bine cu un praf de sare si zahar, adaugam treptat margarina topita si racita, mixand energic, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, lavanda, esenta de lavanda iar...Citeste continuarea
Clatite cu Nutella
Postat de: ALIGIULIA in DulciuriSe pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-)) Se...Citeste continuarea
Ciorba de cocos, reteta simpla si...
Postat de: Ela68 in CiorbeCum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa: Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara...Citeste continuarea
Cașcaval pane
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriAlegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare. Cașcavalul se taie în patru felii groase. Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o...Citeste continuarea
Cornulețe cu osânză
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriStiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;) Osânza la...Citeste continuarea
Ciorbă cu inimioare și pipote de pui
Postat de: panacris in Supe/CiorbeInimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de legume
Postat de: ianculubita in Crap / CarasToate legumele curatate,spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia dar nu prea groase, le punem in tava,le pudram cu sare si piper,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste punem rondele...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu legume
Postat de: delia64 in CiorbeSe pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele si se taie cubulete . Cand carnea este aproape fiarta se curata de pe os si se taie marunt , se...Citeste continuarea
Chocolate Cupcakes with Banana Cream
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa. Adaugam uleiul,galbenusurile si omogenizam bine. Amestecam...Citeste continuarea
Chec cu stafide si cacao
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare. Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de visine
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: coandres in DulciuriSe face maiaua (drojdie un pic de lapte si o lingura de zahar), se pune in mijlocul fainii, lasam cam 5 minute sa creasca un pic, dupa care adaugam doar galbenusurile de la oua, untul, zaharul...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPrajim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile si prosciutto si le lasam sa se caleasca bine. Condimentam cu sare si piper. Batem spuma ouale cu un pic de sare adaugam smantana si le batem...Citeste continuarea
Ciorbita de varza cu afumatura
Postat de: Lorenutza in CiorbeSe pun la fiert oasele afumate sau ciolanul afumat, ce aveti. Cand s-au fiert se pune un manunchi legat ca un buchet de marar si cimbru uscat sa se imbine aromele. Varza se taie marunt si se...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca cu tarhon
Postat de: Bia27 in CiorbePentru inceput portionam pulpa de porc si o punem la fiert. Intre timp cat fierbe carnita, taiem ceapa marunt, iar 3 morcovi, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul le taiem...Citeste continuarea















