Articole

Esenta de citrice

Postat de: mitinita in Condimente

Stiati ca esenta de lamaie sau portocale se poate face si acasa? Foarte usor si cu o aroma foarte puternica. Unde mai pui ca nu trebuie sa iti bati capul cu termenul de valabilitate. Puteti folosi...Citeste continuarea

Sakura

Postat de: mitinita in Cu de toate

O incercare temerara de a atrage primavara!Citeste continuarea

Sarbatoarea Primaverii-Anul Nou Chinezesc

Postat de: AndreeaJ in Cu de toate

In curand chinezii vor pasi cu mare entuziasm in Anul Nou Chinezesc. Cateva cuvinte despre traditiile lor, superstitiile lor si preparatele culinare servite in aceasta perioada...Citeste continuarea

Cum sa ne curatam bijuteriile

Postat de: mitinita in Tipsuri

Poate nu vi se par murdare dar daca va uitati prin colturi,prin locuri ascunse o sa gasiti multa murdarie.Daca sunt foarte murdare folositi o perie de dinti mai veche pentru a scoate murdaria,daca...Citeste continuarea

Kammun-Cumin-Chimion

Postat de: aziz in Condimente

Va povestesc astazi despre chimion o samanta foarte des confundata cu chimenul si acest lucru se intimpla in mai multe locuri in lume nu doar in Romania.De exemplu in India.Chimionul-Cuminum...Citeste continuarea

Condiment Sarea Bucatarului

Postat de: mitinita in Condimente

Cred ca acesta este unul dintre secretele bucatarilor!Citeste continuarea

Reteta anului 2010: "Sarmalute in foi de vita"!

Postat de: Bucataras in Concurs

Bucataras.ro a desemnat "Reteta anului 2010", dupa un concurs spectaculos, cu premii de excelenta, produse Kitchen Aid, oferite de Bilancia. A fost concursul cu cele mai mari premii oferite...Citeste continuarea

Interviurile Bucataras: Adina Mitinita!

Postat de: Catalin in Bucatarasii

Adina a fost mult timp plecata. Adina s-a intors recent in tara. Adina a aterizat repede pe bucataras.ro si-aici a ramas. Adina a strigat "home, sweet home". Adina nu s-a referit la Romania, ci...Citeste continuarea

Te iubesc, bucataras.ro

Postat de: carmenvlad in Cu de toate

Imi doream de multa vreme sa ma alatur unui blog culinar, dar nici unul nu se lipea de sufletul meu. Pana intr-o zi cand v-am descoperit pe voi si lumea mea s-a schimbat.Citeste continuarea

Sofranul-crocus sativus

Postat de: aziz in Condimente

vorbim despre cel mai scump condiment din lume....Citeste continuarea

Turmeric,curcum

Postat de: aziz in Condimente

Curcuma domestica, Fam: Zingiberaceae sursa acestui articol este http://www.theepicentre.com/Spices/turmeric.htmlCiteste continuarea

Citate Culinare

Postat de: mitinita in Cu de toate

O mica colectie adunata de ici colo.Citeste continuarea

Faina condimentata pentru snitele (si nu numai)

Postat de: mitinita in Condimente

O sa te distrezi de minune cand toata lumea o sa incerce sa ghiceasca ingredientul secret din snitel...Citeste continuarea

Sfaturi utile pentre gospodine! :)

Postat de: Martik in Tipsuri

Va propun citeva sfaturi utile, care sper sa Va fie de folos la prepararea bucatelor:Citeste continuarea

Interviurile Bucataras: Madi Marin!

Postat de: Catalin in Bucatarasii

Doamnelor si domnilor, 2011 incepe in forta, cu interviuri delicioase. Madi Marin e printre bucatarasi de aproape 2 ani si promite sa ramana aici pana cand omenirea nu va mai avea nevoie nici de...Citeste continuarea

Budapesta

Postat de: mitinita in Bucataras hai hui

Atat de aproape si atat de frumoasa!Citeste continuarea

Asa vom scoate petele

Postat de: corina241 in Tehnici

Adio pete daca urmam sfaturile de mai jos!Eu am incercat majoritatea ''trucurilor'' de scos pete din cele care urmeaza si am avut rezultate maxime.Vi le recomand cu incredere!Citeste continuarea

Caperele

Postat de: LUK in Condimente

Un condiment mai deosebit despre care pana sa ma documentez mai multe nu stiam in ce categorie sa-l incadrez...condiment sau leguma?Citeste continuarea

Cum sa faci un tort perfect

Postat de: laylalala in Tipsuri

Mici secrete pentru un tort perfect Prepararea unui tort este simpla dar s-a intamplat sa nu iti iasa asa cum iti doreai? Iata niste secrete ce vor duce catre un tort cum iti doresti :Citeste continuarea

D’ale bunicii

Postat de: carmenvlad in Cu de toate

De catava vreme m-au napadit amintirile. Ma gandesc destul de des la aromele si mirosurile copilariei si primul gand se indreapta catre bunica mea.Citeste continuarea

V-o prezint pe..... Mariana

Postat de: Ina in Cu de toate

Vechii greci le spuneau skiouros, denumire rezultata din alaturarea cuvintelor skia (care inseamna umbra) si oura (coada).Citeste continuarea

Sfaturi pentru gatit

Postat de: rocsi_1612 in Tipsuri

Mi-am luat o data o revista,inc are am gasit un mic ghid,cu fel si fel de sfaturi:pentru curateni,pentru gatit,cum sa chibzuim unele lucruri...azi incep cu sfaturi pentru gatit..sper sa va ajute cu...Citeste continuarea

Condiment Creole

Postat de: mitinita in Condimente

A sosit timpul sa va arat un nou amestec de condimente! Mie mi-a placut mult,daca e prea iute mai putin ardei iute. E un amestec foarte interesant si gustos.Merge cu pui la cuptor,pe popcorn,la...Citeste continuarea

Bethany dincolo de Iordan-locul Botezului Domnului Isus

Postat de: Mihaela11_jo in Bucataras in oras

Azi,19 ianuarie, se sarbatoreste Boboteaza , potrivit calendarului bisericesc neindreptat. Este o sarbatoare scumpa a crestinatatii. Vreau sa va prezint cu aceasta ocazie locul Botezului Domnului...Citeste continuarea

Despre paine

Postat de: carmenvlad in Alimente

Am auzit pareri pro sau contra consumarii painii. Dar nu trebuie sa uitam ca painea este un aliment de baza in bucataria romaneasca si atunci sa dam painii ce este al painii: dragostea si...Citeste continuarea

Atentie la modul in care traim !

Postat de: lia in Bucataras hai hui

Aceasta poezie deosebita sta scrisa la intrarea in biserica de la Sadinca, jud.Sibiu, loc unde s-au pus bazele unei mici manastiri, condusa de parintele - calugar David. Atat de frumoasa, pe cat...Citeste continuarea

Cum sa gatim mancarea chinezeasca perfecta

Postat de: AndreeaJ in Tipsuri

De multe ori mi s-a intamplat sa caut pe net diferite lucruri si sa dau peste retete chinezesti. Aproape fiecare blog culinar contine cel putin cate o reteta chinezeasca. Asta pentru ca mancarea...Citeste continuarea

Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?

Postat de: lauralaurentiu in Tehnici

Ma intrebam de mica, atunci cand imi cumparam cate-o japoneza de la brutarie si-o infulecam pe nerasuflate, de ce s-o fi numind astfel? Ceva mai tarziu mi-am format impresia ca numele le este dat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]