Esenta de citrice
Postat de: mitinita in CondimenteStiati ca esenta de lamaie sau portocale se poate face si acasa? Foarte usor si cu o aroma foarte puternica. Unde mai pui ca nu trebuie sa iti bati capul cu termenul de valabilitate. Puteti folosi...Citeste continuarea
Sakura
Postat de: mitinita in Cu de toateO incercare temerara de a atrage primavara!Citeste continuarea
Sarbatoarea Primaverii-Anul Nou Chinezesc
Postat de: AndreeaJ in Cu de toateIn curand chinezii vor pasi cu mare entuziasm in Anul Nou Chinezesc. Cateva cuvinte despre traditiile lor, superstitiile lor si preparatele culinare servite in aceasta perioada...Citeste continuarea
Cum sa ne curatam bijuteriile
Postat de: mitinita in TipsuriPoate nu vi se par murdare dar daca va uitati prin colturi,prin locuri ascunse o sa gasiti multa murdarie.Daca sunt foarte murdare folositi o perie de dinti mai veche pentru a scoate murdaria,daca...Citeste continuarea
Kammun-Cumin-Chimion
Postat de: aziz in CondimenteVa povestesc astazi despre chimion o samanta foarte des confundata cu chimenul si acest lucru se intimpla in mai multe locuri in lume nu doar in Romania.De exemplu in India.Chimionul-Cuminum...Citeste continuarea
Condiment Sarea Bucatarului
Postat de: mitinita in CondimenteCred ca acesta este unul dintre secretele bucatarilor!Citeste continuarea
Reteta anului 2010: "Sarmalute in foi de vita"!
Postat de: Bucataras in ConcursBucataras.ro a desemnat "Reteta anului 2010", dupa un concurs spectaculos, cu premii de excelenta, produse Kitchen Aid, oferite de Bilancia. A fost concursul cu cele mai mari premii oferite...Citeste continuarea
Coreea de Sud - Seoul
Postat de: mitinita in Bucataras hai huiSaptamana asta va duc departe de casa...Citeste continuarea
Interviurile Bucataras: Adina Mitinita!
Postat de: Catalin in BucatarasiiAdina a fost mult timp plecata. Adina s-a intors recent in tara. Adina a aterizat repede pe bucataras.ro si-aici a ramas. Adina a strigat "home, sweet home". Adina nu s-a referit la Romania, ci...Citeste continuarea
Te iubesc, bucataras.ro
Postat de: carmenvlad in Cu de toateImi doream de multa vreme sa ma alatur unui blog culinar, dar nici unul nu se lipea de sufletul meu. Pana intr-o zi cand v-am descoperit pe voi si lumea mea s-a schimbat.Citeste continuarea
27 ianuarie 1979 - 27 ianuarie 2011
Postat de: Onesta in Bucataras in orasEmotii , retrairi , amintiri ... Citeste continuarea
Sofranul-crocus sativus
Postat de: aziz in Condimentevorbim despre cel mai scump condiment din lume....Citeste continuarea
Turmeric,curcum
Postat de: aziz in CondimenteCurcuma domestica, Fam: Zingiberaceae sursa acestui articol este http://www.theepicentre.com/Spices/turmeric.htmlCiteste continuarea
Citate Culinare
Postat de: mitinita in Cu de toateO mica colectie adunata de ici colo.Citeste continuarea
Faina condimentata pentru snitele (si nu numai)
Postat de: mitinita in CondimenteO sa te distrezi de minune cand toata lumea o sa incerce sa ghiceasca ingredientul secret din snitel...Citeste continuarea
Sfaturi utile pentre gospodine! :)
Postat de: Martik in TipsuriVa propun citeva sfaturi utile, care sper sa Va fie de folos la prepararea bucatelor:Citeste continuarea
Interviurile Bucataras: Madi Marin!
Postat de: Catalin in BucatarasiiDoamnelor si domnilor, 2011 incepe in forta, cu interviuri delicioase. Madi Marin e printre bucatarasi de aproape 2 ani si promite sa ramana aici pana cand omenirea nu va mai avea nevoie nici de...Citeste continuarea
Budapesta
Postat de: mitinita in Bucataras hai huiAtat de aproape si atat de frumoasa!Citeste continuarea
Asa vom scoate petele
Postat de: corina241 in TehniciAdio pete daca urmam sfaturile de mai jos!Eu am incercat majoritatea ''trucurilor'' de scos pete din cele care urmeaza si am avut rezultate maxime.Vi le recomand cu incredere!Citeste continuarea
Caperele
Postat de: LUK in CondimenteUn condiment mai deosebit despre care pana sa ma documentez mai multe nu stiam in ce categorie sa-l incadrez...condiment sau leguma?Citeste continuarea
Cum sa faci un tort perfect
Postat de: laylalala in TipsuriMici secrete pentru un tort perfect Prepararea unui tort este simpla dar s-a intamplat sa nu iti iasa asa cum iti doreai? Iata niste secrete ce vor duce catre un tort cum iti doresti :Citeste continuarea
D’ale bunicii
Postat de: carmenvlad in Cu de toateDe catava vreme m-au napadit amintirile. Ma gandesc destul de des la aromele si mirosurile copilariei si primul gand se indreapta catre bunica mea.Citeste continuarea
V-o prezint pe..... Mariana
Postat de: Ina in Cu de toateVechii greci le spuneau skiouros, denumire rezultata din alaturarea cuvintelor skia (care inseamna umbra) si oura (coada).Citeste continuarea
Sfaturi pentru gatit
Postat de: rocsi_1612 in TipsuriMi-am luat o data o revista,inc are am gasit un mic ghid,cu fel si fel de sfaturi:pentru curateni,pentru gatit,cum sa chibzuim unele lucruri...azi incep cu sfaturi pentru gatit..sper sa va ajute cu...Citeste continuarea
Condiment Creole
Postat de: mitinita in CondimenteA sosit timpul sa va arat un nou amestec de condimente! Mie mi-a placut mult,daca e prea iute mai putin ardei iute. E un amestec foarte interesant si gustos.Merge cu pui la cuptor,pe popcorn,la...Citeste continuarea
Bethany dincolo de Iordan-locul Botezului Domnului Isus
Postat de: Mihaela11_jo in Bucataras in orasAzi,19 ianuarie, se sarbatoreste Boboteaza , potrivit calendarului bisericesc neindreptat. Este o sarbatoare scumpa a crestinatatii. Vreau sa va prezint cu aceasta ocazie locul Botezului Domnului...Citeste continuarea
Despre paine
Postat de: carmenvlad in AlimenteAm auzit pareri pro sau contra consumarii painii. Dar nu trebuie sa uitam ca painea este un aliment de baza in bucataria romaneasca si atunci sa dam painii ce este al painii: dragostea si...Citeste continuarea
Atentie la modul in care traim !
Postat de: lia in Bucataras hai huiAceasta poezie deosebita sta scrisa la intrarea in biserica de la Sadinca, jud.Sibiu, loc unde s-au pus bazele unei mici manastiri, condusa de parintele - calugar David. Atat de frumoasa, pe cat...Citeste continuarea
Cum sa gatim mancarea chinezeasca perfecta
Postat de: AndreeaJ in TipsuriDe multe ori mi s-a intamplat sa caut pe net diferite lucruri si sa dau peste retete chinezesti. Aproape fiecare blog culinar contine cel putin cate o reteta chinezeasca. Asta pentru ca mancarea...Citeste continuarea
Super-foto: piata de peste din Cadiz
Postat de: Catalin in Bucataras hai huiImagini de exceptie din piata de peste din CadizCiteste continuarea
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?
Postat de: lauralaurentiu in TehniciMa intrebam de mica, atunci cand imi cumparam cate-o japoneza de la brutarie si-o infulecam pe nerasuflate, de ce s-o fi numind astfel? Ceva mai tarziu mi-am format impresia ca numele le este dat...Citeste continuarea


















