A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa de fasole , mazare verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se curata si se spala . Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele . Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele  de 2-3 cm....Citeste continuarea

Chiftele umplute cu mozzarella in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Se amesteca carnea cu 2 catei de usturoi pisati, sare, piper, pesmetul si laptele pana devine o compozitie omogena. Se imparte carnea in 12 parti, se modeleaza in bile, iar in centrul fiecareia se...Citeste continuarea

Toast cu oua cremoase si somon...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se prajeste felia de paine intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocanta. Se transfera pe o farfurie.  Se bat ouale ca pentru omleta.  Se unge o tigaie nonaderenta cu putin ulei si...Citeste continuarea

Bruschetta cu branza Feta,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se prajesc feliile de paine in putin ulei de masline, la foc mediu, pana devin crocante.  Se ung apoi cu coaja lamaii intregi. Uleiul natural din coaja de lamaie va fi transferat pe...Citeste continuarea

Ravioli din dovlecei umpluti cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se caleste ceapa in putin ulei de masline, pana devine translucida. Se adauga apoi spanacul, se acopera cu un capac si se lasa 5-8 minute, pana se decongeleaza si mare parte din apa s-a...Citeste continuarea

Sandvis Po' Boy cu friptura de vita

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se presara bucata de carne cu sare si piper si se frige intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mare cateva minute, intorcand bucata frecvent.  Se incalzesc chiflele cateva minute in cuptor,...Citeste continuarea

Reteta rapida si gustoasa de...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Preparare Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am...Citeste continuarea

Pacherri giganti umplute cu carne...

Postat de: Pungasa_Rogue in Paste

Sos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste legume se calesc...Citeste continuarea

Saratele cu chimen

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte...Citeste continuarea

Pasta de ton cu ardei copt

Postat de: merisor67 in Ton

Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu...Citeste continuarea

Supa crema de usturoi

Postat de: Criss in Supe

Ceapa se toaca (nu e nevoie sa fie tocata marunt pentru ca oricum la final folosim blenderul ) si se caleste in uleiul de masline. Se adauga si usturoiul curatat si se caleste si acesta impreuna...Citeste continuarea

Fursecuri umplute cu pasta de curmale

Postat de: Criss in Prajituri

Mod de preparare: Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra, oul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu mana pana inglobam...Citeste continuarea

Carne de vita la slow cooker...

Postat de: Satisfyyourcravings in Slow Cooker

Se incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai...Citeste continuarea

Somon crocant la tava cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei...Citeste continuarea

Brownie cu zmeura

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul mixand in continuare. Incorporam in...Citeste continuarea

Tagliatelle cu somon afumat la cald...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Se fierb pastele conform instrcutiunilor de pe ambalaj. Se caleste ceapa in unt si ulei de masline, la foc mediu, cateva minute. Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie, smantana si broccoliul...Citeste continuarea

Oua umplute pentru Halloween

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile. Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca, fulgi de ovaz si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Untul, sa nu fie prea rece, il mixam impreuna cu oul si indulcitorul pulbere. Adaugam iaurtul, praful de sare si vanilia. Miezul de nuca il tocam grosier, fructele confiate le taiem cubulete....Citeste continuarea

Tort cu doua creme si fructe

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...Citeste continuarea

Placinta melc cu branza de vaci

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Aluatul l-am facut la masina . Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare. In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam...Citeste continuarea

Toast cu rosii si miere

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se prajeste felia de paine intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocanta, apoi se unge cu unt. Se aseaza feliile de rosie deasupra, se presara cu sare si se stropeste cu miere.  Se...Citeste continuarea

Rulouri din carne de porc umplute...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul.  Se adauga otetul balsamic, apoi rosiile in bulion si ardeii copti, tocati si se gatesc 3-4 minute. Cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui la tigaie cu piure de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu.  Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie...Citeste continuarea

Penne in sos de Parmezan si rosii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Penne

Se zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se...Citeste continuarea

Risotto cu branza Asiago si creveti

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu.  Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin...Citeste continuarea

Frunze de varza dulce acrite pentru...

Postat de: reisnaor_2006 in Conserve

      Curatam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de...Citeste continuarea

Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

Postat de: AndrutzaP in Torturi

    Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.    Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa si sos de...

Postat de: Adrian2016 in Ficat

      Ficatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua. Intr-un vas de yena uns cu ulei asezam ficatul curatat. Peste adaugam ceapa...Citeste continuarea

Prajitura panza de paianjen

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura.  Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri...Citeste continuarea

Placinta cu foi de cartof, sunca si...

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Punem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece. Lasam pana ce furculita intra usor in ei. Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata. Intre timp...Citeste continuarea

Fantome din bezea

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in...Citeste continuarea

Sarmale cu varza dulce la slow...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Varza se curata de primele frunze, se spala, se taie mijlocul de la varza si se opareste in oala in care s-a pus apa la fiert impreuna cu sarea, otetul, cimbrul si mararul. Se lasa varza la oparit...Citeste continuarea

Prajitura Anca

Postat de: ancutsa in Prajituri

 Se preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se...Citeste continuarea

Friganele "de speriat"

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Pui uleiul la incins in tigaie. Ouale le bati cu sare si piper. Dai feliile de paine prin ou, pe ambele fete si le prajesti in uleiul incins. Pentru decor s-au folosit: crema de branza,...Citeste continuarea

Prajitura si atat......

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3...Citeste continuarea

Prajitura Donauwelle pentru Haloween

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se prepară blatul:  Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu...Citeste continuarea

Placinta cu carne tocata si cascaval

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura. Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete...Citeste continuarea

Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 °C.  Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit....Citeste continuarea

Kokobubuline sau... spumoase de cocos

Postat de: klausenburger in Dulciuri

1. Topește untul și lasă-l la răcit, fără să se întărească la loc.  2. Bate albușul spumă, adaugă zahărul și bate iar până se întărește....Citeste continuarea

Reteta gustoasa de paste cremoase...

Postat de: deyutzky in Spaghete

Cum se prepara Reteta gustoasa de paste cremoase cu sos de smantana si usturoi Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.  Intr-o tigaie incingem uleiul si punem 3 catei...Citeste continuarea

Pizzetti pentru copii cuminti

Postat de: amalia01 in Pizza

Aluatul de pizza il prepari  dupa reteta care iti iese mai bine. Promit sa revin cu reteta mea cat de curand( seamana cu cea de paine, doar ca adaug zahar si ulei). Intinzi aluatul sub...Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci, fructe...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Intr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si fructe

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...Citeste continuarea

Paine de casa cu lapte (impletita)

Postat de: stefy_a in Piine

- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua - aceasta se lasa 10 minute la dospit - intr-un vas se...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce si stafide

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat si framantam un aluat neted, suplu, care nu se lipeste de maini. ...Citeste continuarea

Paine floricica de casa

Postat de: medioto59 in Piine

Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare. Ceapa mica o cureti, o speli,  o tai marunt si o pui la calit...Citeste continuarea

Tocanita de vitel

Postat de: Nadyne in Vita

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.  Ceapa curatata si spalata se taie pestisori.   Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu...Citeste continuarea

Cheesecake cu Napolitane si Lamaie

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Tapetați tava cu unt și cu hârtie de copt, apoi așezați napolitanele, fără a lăsa spațiu între ele; - Într-un bol puneți ouăle, sarea, ricotta, brânza...Citeste continuarea

Ciorba de pui acrita cu zer din...

Postat de: ladydi in Ciorbe

Punem tacamurile la fiert si intre timp pregatim legumele: le curatam si le taiem cubulete. Dupa ce spumuim bine adaugam o lingura de sare, mai tinem pe foc cateva minute apoi scoatem...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]