Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Biscuiti cu unt
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriSe bate untul până devine cremos, apoi se adaugă zahărul și vanilia și se mai bate 2 minute. Se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă peste unt și se încorporează....Citeste continuarea
Fasole cu carnati afumati
Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carneFasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte. Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc. ...Citeste continuarea
Mini checuri cu vin fiert si fructe...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si...Citeste continuarea
Biscuiti Linzer (Ochi de pisica)
Postat de: postavaru in DulciuriMixam untul moale impreuna cu zaharul si vanilia pana devine cremos, apoi adaugam oul, iar la final faina. Framantam un aluat nelipicios. Rupem cate o bucata de aluat pe care o intindem in...Citeste continuarea
Iahnie de fasole boabe
Postat de: privatelaura in Mancaruri de postSe spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață. A doua zi, se scurge de apă, se adaugă alta, se pune la fiert, cu un praf...Citeste continuarea
Prajitura Lamaita
Postat de: Valclaudia in PrajituriPunem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Postat de: Valclaudia in SosuriPunem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie...Citeste continuarea
Reteta de pranz complet, pulpe de...
Postat de: Valclaudia in PuiCum se prepara Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez Pulpele de pui se spala, se sterg cu hartie absorbanta de bucatarie si se ung cu putin ulei. Condimentam...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriTrecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina...Citeste continuarea
Ciocolata imbracata in foietaj
Postat de: Valclaudia in DulciuriIncingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale. La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata...Citeste continuarea
Rasturnata cu prune si nectarine
Postat de: Valclaudia in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea. Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSe curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati...Citeste continuarea
Bruschette
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se taie in jumatati si se prajesc in ulei, la foc mediu spre mare, pana devin crocante. Se transfera pe prosoape de hartie, apoi se ung cu usturoiul taiat in jumatate. Intre...Citeste continuarea
Pita umpluta cu burta de porc la...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime....Citeste continuarea
Mini tarte cu Ricotta, rosii si miere
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati. Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja...Citeste continuarea
Tort cu ananas si mousse de cafea
Postat de: stefy_a in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se obtine o consistenta ca de bezea....Citeste continuarea
Crap in sos de rosii, la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Crap / CarasCuratam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...Citeste continuarea
Ciuperci cu piept de pui si smantana
Postat de: Ksenya in PuiCeapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii. Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa...Citeste continuarea
Prajitura de post cu crema de...
Postat de: Nadyne in DulciuriPentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul. Adaugam...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi rasi, cea mai...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriCum se prepara Omleta cu cartofi rasi, cea mai buna reteta pentru un mic dejun delicios: Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm ouăle cu...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac copt, cu...
Postat de: simona72 in SupePentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt. Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti...Citeste continuarea
Prajitura Alunita de padure
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...Citeste continuarea
Paine cu seminte de floarea soarelui
Postat de: Valclaudia in PiineSemintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina,...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie cu scarita...
Postat de: Valclaudia in CiorbeScarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: Valclaudia in PuiIncalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si jeleu...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga cele 2 lg de apa rece si se mixeaza din nou....Citeste continuarea
Prajitura cu gem de prune si aluat...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu prune si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea
Focaccia clasica
Postat de: nadea68 in PizzaIntr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Clatite cu branza telemea si malai
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAmestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare,...Citeste continuarea
Plachie de fasole boabe
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postFasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa....Citeste continuarea
Mere coapte
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriScoatem cotoarele merelor si le spalam. Nuca o amestecam cu stafidele, scortisoara, mierea. Umplem merele cu compozitia rezultata, le punem intr-o tava si le bagam in cuptor 30 minute....Citeste continuarea
Paine cu seminte
Postat de: cristinutanicolita in PiineCernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc...Citeste continuarea
Fursecuri de post umplute cu...
Postat de: Valclaudia in DulciuriMargarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu seminte de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra...Citeste continuarea
Mamaliga pane cu varza de Bruxelles...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de...
Postat de: privatelaura in DulciuriPăstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și...Citeste continuarea
Ciorba de carnati cu zdrente de ou
Postat de: AndrutzaP in CiorbeIncepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite. Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit...Citeste continuarea
Biscuiti cu banane si scortisoara
Postat de: AndrutzaP in PrajituriBananele le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zaharul si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam amestecul de faina peste...Citeste continuarea
Biscuiti cu ovaz si banane
Postat de: oanapl in DulciuriPui bananele (taiate felii), fulgii de ovaz si migdalele taiate marunt intr-un bol si maruntesti bananele cu furculita, pana obtii un amestec omogen. Adaugi apoi stafidele si amesteci. Iei...Citeste continuarea
Fursecuri spirale
Postat de: oanapl in DulciuriPui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti...Citeste continuarea
Tort de post
Postat de: ella87 in DulciuriBlatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie)...Citeste continuarea
Carne de porc cu ciuperci in sos de...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3...Citeste continuarea
Pachetele cu gem de capsuni si nuca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postDam drumul la cuptor. Aluatul, dezghetat in prealabil, se întinde. Se taie patrate. Gemul se amesteca cu nuca. Se pune gem pe fiecare patrat si se pliaza. ...Citeste continuarea
Biscuiti spritati, cu unt de arahide
Postat de: simona72 in DulciuriUntul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Cand untul a devenit spuma si zaharul da semne ca incepe sa se topeasca, se adauga untul de arahide. Se mixeaza pana la incorporarea...Citeste continuarea
Biscuiti sarati
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm frecat putin untul. Am adaugat cascavalul si branza rase, sarea, smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt. Am introdus aluatul 15 minute la rece. Pentru amestecul de condimente,...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise, de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...Citeste continuarea
Guguluf cu crema de mascarpone si...
Postat de: Meea in DulciuriMixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si gem de prune -...
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postIntr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu...Citeste continuarea


















