A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu mere si glazura de...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga...Citeste continuarea

Prajitura Agnes

Postat de: gabrielasfechis in Prajituri

Blat :  albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul...Citeste continuarea

Trandafiri din mere

Postat de: nico_nico in Dulciuri

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi, se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar...Citeste continuarea

Cartofi fierti la cuptor, cu pui,...

Postat de: gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. La fel procedam si cu pieptul de pui, il taiem cubulete si il fierbem in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii lasam la racit, apoi...Citeste continuarea

Sprot prajit in ulei

Postat de: gabrielasfechis in Peste

Spalam bine pestele si daca nu e curatat, trebuie curatat pe interior. Puteti alege sa le scoateti si coloana vertebrala, daca nu va place sa simtiti oasele. Eu am ales sa le scot si coloana...Citeste continuarea

Mere coapte

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Intr-o oala numai buna de pus la cuptor, se asaza merele spalate bine si se dau la cuptor, la foc mediu timp de 90 minute, pana au o culoare aurie spre maro. Se scot din cuptor si se servesc...Citeste continuarea

Cartofi in sos picant de rosii cu oua

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi ii scurgem. Intr-o craticioara, pregatim sosul. Curatam ceapa si usturoiul fin. In uleiul de...Citeste continuarea

Mini tarte cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de lamaie

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul:    Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura...Citeste continuarea

Carnati de casa in sos de rosii

Postat de: katty in Porc

Curatam ceapa si o taiem in 6-8 bucati in functie de cat este de mare. Asezam  carnatii intr-o tava, alaturi de ceapa si stropim cu ligura de ulei de masline. Acoperim cu folie de aluminiu si...Citeste continuarea

Chec mare si pufos

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ciuperci

Postat de: katty in Pui

Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate...Citeste continuarea

Ciorba rosie cu perisoare de pui

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele pentru ciorba. Taiati grosier legumele. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical de mana atasat la vasul cu taietor. Nu tocati...Citeste continuarea

Ciorba de caprioara

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa, cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama curata.  Daca este nevoie, mai...Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si cremvusti II

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si tocati cuburi ardeii. Fierbeti usor cremvustii. Taiati cremvustii rondele. Lasati cremvustii sa se raceasca inaine sa-i puneti in salata. Scurgeti ciupercile...Citeste continuarea

Ciorba cu coada de porc

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Coada de porc se porționează, se spală și se pune la fiert. Când dă primul clocot, se varsă apa, se spală carnea și se pune iarăși la fiert. Cât fierbe coada, se tot...Citeste continuarea

Chiftele din orez

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Calim ceapa in uleiul incins, adaugam 1 morcov dat prin razatoarea mica; calim cca. 1 min, dupa care adaugam ardeii tocati marunt, 2 linguri apa si calim impreuna pana scade apa. Intr-un bol,...Citeste continuarea

Turte cu cartofi

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa...Citeste continuarea

Rulada de carne cu nuca si merisoare

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul...Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si...Citeste continuarea

Placinte cu branza si praz

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina intr-un vas, o amestecam cu zaharul si sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, untura la temperatura camerei si framantam un aluat,...Citeste continuarea

Placinte cu carne si carnati

Postat de: simona72 in Mancaruri cu carne

Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul capata consistenta nisipoasa....Citeste continuarea

Supa de pui

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

Carnea de pui o spalam bine, dupa care o punem in apa cu sare la fiert, spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam legumele (curatate,spalate si taiate in bucati). Lasam sa fiarba la foc...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Nadyne in Dulciuri

 Caramelizam zaharul intr-un vas metalic de 2 l. Avem grija sa nu se inchida prea tare la culoare, devine amarui. Tapetam baza si peretii vasului uniform, invartindu-l cu atentie si-l...Citeste continuarea

Maioneza rapida

Postat de: ladydi in Clasice

    Punem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile....Citeste continuarea

Piept de pui tras la tigaie cu sos...

Postat de: amradu in Pui

Se taie pieptul de pui in bucati medii, se dau cu sare, piper, chili, usturoi pudra; se pun in tigaie antiaderenta, impreuna cu 60 g unt. Se trag la tigaie pana pana se rumenesc. Intru-un...Citeste continuarea

Terina rapida de ficat de pui

Postat de: RuxyRux in Ficat

1. Ficateii  se spala, se scurg, se curata de pielite, se trag la tigaie in ulei pana sunt pe trei sferturi facuti, se intorc intre timp de cateva ori. 2. Se pune ceapa tocata alaturi de...Citeste continuarea

Somon picant cu sos roz de mustar...

Postat de: madi_marin in Peste

Se unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă. Se prepară gnocchi: se amestecă piureul cu broccoliul fiert, răcit rapid în...Citeste continuarea

Chifle umplute cu piept de pui

Postat de: cristinutanicolita in Sandvisuri

Pregatim mai intai aluatul; intr-un castron, amestecam faina cu sarea si drojdia. Adăugăm apa călduță si framantam un aluat elastic si nelipicios. Il acoperim cu un prosop curat și il lasam...Citeste continuarea

Omleta la cuptor cu sfecla, seminte...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem sfecla in cuptor sa se coaca (am copt-o pe jumatate) si pregatim celelalte ingediente: dam morcovul pe razatoare, tocam prazul, ceapa si ardeiul, taiem carnatii si branza cubulete....Citeste continuarea

Cornuri cu suc de portocale gem de...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Aluatul:  Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat....Citeste continuarea

Chec pufos cu portocala si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de...Citeste continuarea

Briose aperitiv, cu masline, rosii...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția....Citeste continuarea

Iepure la cuptor cu salata de...

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul. Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata. Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta...Citeste continuarea

Supa de salata verde cu galuste de...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele. Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute . Cand ceapa devine...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci, alune si paste cu...

Postat de: panacris in Pui

Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă...Citeste continuarea

White Hot Chocolate

Postat de: Meea in Bauturi

         Foarte repede si simplu, pregatim ciocolata calda: punem laptele la fiert, apoi adaugam frisca lichida, ciocolata alba si esenta de vanilie. Amestecam continuu,...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: silvianart in Piine

Se framanta totul manual, cu dragoste deplina, sau la masina de paine/robot. Se lasa 45 min la dospit, apoi intra la cuptor,  pentru 1 ora, la 170 grade C. Citeste continuarea

Prajitura cu pere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat Biscuitii ii macinam cu robotul sau cu masina de tocat, adaugam zaharul pudra, untul topit si esenta de vanilie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o tava cu pereti...Citeste continuarea

Tocanita de caprioara foarte...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu legume

Postat de: silvianart in Porc

Ceapa am calit-o intr-o lingura de ulei, peste care am pus carnea si-am lasat-o 5 min. la foc moderat. Intre timp, am pasat in blender, gogosarul murat, zaharul brun, mustarul, 2 linguri ulei,...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu crema de...

Postat de: katty in Prajituri

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei, cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam...Citeste continuarea

Tort cu fructe de padure

Postat de: sufletista in Torturi

Blatul Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa...Citeste continuarea

Spaghete cu legume

Postat de: Bunica in Spaghete

Se curăță toate legumele și se spală. Se lasă la scurs. Spaghetele se pun la fiert, în apă cu sare (urmați indicațiile de pe pungă). Când sunt fierte, se scurg...Citeste continuarea

Tiramisu reteta fara ou

Postat de: Bunica in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Pregătește cafeaua și las-o la răcit. Când s-a răcit, pune în ea o lingură de Amaretto. Mixează frișca + zahărul pudră până sta...Citeste continuarea

Parizer din piept de curcan in ou

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Scoateti membrana de pe parizer. Feliati parizerul felii mai grosute. Piperati. Puneti uleiul intr-o tigaie la incins . Bateti ouale spuma. Sarati. Incorporati o lingura de faina...Citeste continuarea

Tort cu visine

Postat de: Bunica in Torturi

Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil. Blatul Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile ....Citeste continuarea

Prajitura cu blaturi de ciocolata...

Postat de: Bunica in Prajituri

Blatul de ciocolată cu lapte Topim ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi. Lasăm să se tempereze. Mixam albușurile cu sare până se formează bezea, adăugăm...Citeste continuarea

Omleta fasii

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Am preparat omleta din oua, cascaval ras, 1 lingura smantana, sare si piper. A doua lingura de smantana am amestecat-o cu usturoiul. Dupa ce am scos omleta din tigaie, am fript felia de...Citeste continuarea

Papricas de pui cu mamaliguta

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala. Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile. Spalati, curatati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]