Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chec de carne
Postat de: dantes in PorcSpalam carnea, o portionam si o dam prin masina de tocat. Taiem in bucati mici ciupercile, ardeiul gras si frunzele de patrunjel. Amestecam totul, adaugam ouale, pesmetul si patrunjelul. Punem...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si gem
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga...Citeste continuarea
Prajitura cu urda
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un bol, amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti...Citeste continuarea
Ciuperci brune umplute la tigaie
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriIn doua linguri de masline, punem ciupercile spalate cu partea interioara in jos, punem capacul si le lasam 2 minute sa se inmoaie. Intoarcem ciupercile, luam tigaia de pe foc, punem in fiecare...Citeste continuarea
Somon gravlax
Postat de: ctlina in SomonAmestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea. Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet. Puneti marar si deasupra...Citeste continuarea
Budinca din perle de tapioca cu sos...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste. Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa...Citeste continuarea
Placinta pralinata - Galette de rois
Postat de: ctlina in DulciuriPraline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem...Citeste continuarea
Crochete cu branza Edam
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriDati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika. Amestecati toate ingredientele si formati bile mici. Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie, gem...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc. Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Turnam uleiul, praful de copt pe care il...Citeste continuarea
Tort cu iaurt si caise
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: dantes in CiorbeCiolanul sau alta afumatura se taie in cubulete si se pune la fiert in un litru de apa. Cand este fiert pe jumate, adaugam morcovul si patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete si se...Citeste continuarea
Pancakes (clatite americane)
Postat de: gaby_d in DulciuriSepara albusurile de galbenusuri. In bolul cu galbenusuri, pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Albusurile mixeaza-le...Citeste continuarea
Supa de Capsuni
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriCred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început prin a spăla și curăța căpșunile, le-am adăugat...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci
Postat de: RuxyRux in DulciuriCrema: Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul,...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si sos de ciocolata
Postat de: maria_ilie in PrajituriPrima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara,...Citeste continuarea
Paste cu dovlecei
Postat de: AndreeaDea in FusilliÎn primul rand, vom spala bine legumele si le tăiem, roșiile le tăiem cubulete mari și dovlecei feliuțe subțiri (eu am tăiat feliuța pe jumătate, deoarece era destul de mare). ...Citeste continuarea
Waffe cu dulceata de afine
Postat de: oanapl in PrajituriPui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet. Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi,...Citeste continuarea
Tarta cu mere si branza
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența...Citeste continuarea
Tarta rustica cu ardei si telemea
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDin apa, margarina, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Tai ardeii fasii si ii...Citeste continuarea
Paleuri....si 4 ani alaturi de...
Postat de: nadea68 in DulciuriPregatim cojile. Intr-un bol, frecam cu un tel, untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam cate un ou pe rand. Amestecam bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza bine. La...Citeste continuarea
Pak choi cu creveti si taitei
Postat de: dantes in Fructe de mareSpalam pak choiul si il taiem in fasii, pe lung. Topim jumatate din unt intr-o tigaie, adaugam 3 catei de usturoi si ii lasam sa se inmoaie, dupa care ii scoatem si punem pak choiul impreuna...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de file...
Postat de: amradu in PangasiusPreparare Reteta simpla si delicioasa de file de pangasius la cuptor cu garnitura de legume Tava se unge cu o lingura de ulei de masline, se pune fileul de pangasius, se presara sare, piper...Citeste continuarea
Parizer de casa din piept de curcan
Postat de: oanapl in Mezel de casaDai carnea prin masina de tocat. Pui ouale intr-un vas inalt si adaugi uleiul, grisul, usturoiul si condimentele si mixezi cu un mixer vertical. Adaugi carnea tocata si mixezi pana se...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi...
Postat de: Adrian2016 in PuiIntr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama....Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carnati,...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carneCum se prepara Tocanita de cartofi cu carnati, reteta pentru o mancare savuroasa Pentru inceput, curatam ceapa, morcovul si cartofii. Le spalam bine. Ceapa o taiem cubulete...Citeste continuarea
Supa crema de galbiori cu branzeturi
Postat de: simona72 in Supe/CiorbeDe preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii...Citeste continuarea
Cornuri cu mere
Postat de: stefy_a in DulciuriZaharul se dizolva in laptele caldut. Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si...Citeste continuarea
Placinta invartita cu mere
Postat de: diaconta in DulciuriFaina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia si praful de copt. Am...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: postavaru in PrajituriAmestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte. Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand,...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: bianca92 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Zdrobiti bine de tot branza cu furculita. Adaugati grisul si amestecati bine. Apoi adaugati zaharul si vanilia si amestecati din nou. Adaugati ouale unul...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu piper
Postat de: amalia01 in DulciuriTapetezi o tava cu cele 50 g de unt. Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi...Citeste continuarea
Pateuri cu branza si oregano
Postat de: carmen in Aperitive / GarnituriSe taie aluatul in forma dorita. Se pune branza si oregano in functie de marime. Se ung cu ou si se presara seminte, atat pentru frumusete cat si pentru gust. Se coc la 170 grade C,...Citeste continuarea
Mere in foietaj
Postat de: carmen in DulciuriMerele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare...Citeste continuarea
Crocant bouche
Postat de: carmen in DulciuriIntai, facem gogoselele. Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam...Citeste continuarea
Gattò de cartofi
Postat de: AndreeaDea in Aperitive / GarnituriPentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si stafide
Postat de: Criss in PastePastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei, ricotta si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam...Citeste continuarea
Salata de oua cu avocado
Postat de: RuxyRux in SalateGalbenusul cleios se freaca cu o lingura de apa rece, se adauga o lingura de ulei de masline ca la maioneza, apoi se pune mustarul, zeama de lamaie si din nou, cealalta lingura de ulei in fir...Citeste continuarea
Prajitura cu gem si bezea
Postat de: VanessaAli in PrajituriPregatim blatul Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie,...Citeste continuarea
Lava cake sau Vulcan de ciocolata
Postat de: AndreeaDea in DulciuriÎn primul rand, vom pune un bol peste o cratiță care fierbe încet la foc mic și în bol, vom adaugă ciocolata și untul, amestecand continuu pana acestea se vor topi. După...Citeste continuarea
Smoothie cu mango si banana
Postat de: oanapl in Love SmoothiesPui în recipientul blender-ului, apa, adaugi mango si banana taiate cubulete, goji si mierea și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Rastorni smoothie-ul...Citeste continuarea
Negresa cu crema de dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriPentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi...Citeste continuarea
Placinta cu carne si cascaval
Postat de: oanapl in VitaPregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei,...Citeste continuarea
Mini pachetele de primavara la cuptor
Postat de: ladydi in PorcPregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul,...Citeste continuarea
Chec din biscuiti si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, adaugam frisca, ciocolata rupta bucatele, untul bucati si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata. Biscuiti ii macinam cu robotul sau ii rupem bucati,...Citeste continuarea
Napolitane Bengoase
Postat de: carmen in DulciuriSe pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze. Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala. Se...Citeste continuarea
Chec cu ananas
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul in fir subtire. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu biscuiti
Postat de: sufletista in DulciuriMixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul; adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa. In alt bol, amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, faina,...Citeste continuarea
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam smantana pentru frisca si apoi o amestecam cu crema de ciocolata. Eu am folosit fineti. Inmuiem foarte putin biscuitii in cafea/ciocolata calda/ cappucino/ lapte, doar ii scufundam si ii...Citeste continuarea
Chec cu mere intregi si ciocolata
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam merele si scoatem casuta. Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu...Citeste continuarea















