A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tort aperitiv cu salata boeuf

Postat de: oanapl in Salate

Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: ancutsa in Salate

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Se fierbe si un ou. Se opresc separat pe o farfurioara cateva fasii de morcov si albusul fiert. Restul de morcovi, cartofi, carnea si muraturile...Citeste continuarea

Salata de telina, avocado, ton si...

Postat de: BurceaVasilica in Salate

Se curata telina si morcovul de coaja si se dau pe razatoare. Se da coaja de lamaie pe razatoare. Se scurg telina si morcovul de excesul de suc si se stropesc cu zema de la lamaie....Citeste continuarea

Salata cu piept de pui picant si...

Postat de: BurceaVasilica in Salate

Intai se gatesc inelele de ceapa si pieptul de pui. Tai ceapa rondele si separi inelele. Inelele de ceapa se trec prin smantana condimentata cu sare si piper, apoi prin pesmet amestecat cu...Citeste continuarea

Salata de paste, cu amestec de...

Postat de: BurceaVasilica in Salate

Se fierb pastele in apa cu sare, circa 5 minute Se scurg pastele si legumele de apa si se trec sub jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere. In apa in care au fiert pastele, se...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu mango,...

Postat de: BurceaVasilica in Salate

Se spala fructele si legumele, apoi cele care necesita, se curata de coaja. Morcovul si fecla se dau pe razatoarea mare. Mango si marul se taie cubulete mici. Se pun intr-un bol pentru...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu sunculita...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Fasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta. A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote. Se scurge...Citeste continuarea

Cosulete cu salata de fasole cu...

Postat de: BurceaVasilica in Salate

Se taie lipiile in patru, se ung cu ulei de masline si se coc in forma de briose 5-10 minute, astfel capata forma unor cosulete. Intr-un bol, amestecam fasolea fiarta cu ardeiul maruntit,...Citeste continuarea

Salata cu Garam Masala

Postat de: gospodariu in Salate

Se spala legumele si se taie ardeii julienne, morcovul se da prin razatoarea fina, rosiile se taie cubulete, iar salata verde, ceapa si mararul se taie dupa preferinta. Conserva de fasole boabe se...Citeste continuarea

Salata de boeuf dietetica

Postat de: gospodariu in Salate

Punem pieptul de pui la fiert, intr-o oala cu apa rece si putina sare. Cat fierbe acesta, curatam radacinoasele, le spalam si le punem la fiert in alta cratita. Taiem cubulete tot ce am fiert, dar...Citeste continuarea

Prajitura vanilata cu mere, prune...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a...Citeste continuarea

Supa-crema de cartofi

Postat de: Pungasa_Rogue in Supe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea...Citeste continuarea

Tort de Dragobete

Postat de: madi_marin in Torturi

Preparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă...Citeste continuarea

Invartita cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea

Conopida cu pulpe de pui

Postat de: oanapl in Pui

Pulpele de pui curatate, spalate si uscate, le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie in uleiul incins, dupa care le scoti. In tigaia cu ulei incins, calesti putin ceapa, spalata si tocata...Citeste continuarea

Salata cu tofu si rosii cherry

Postat de: oanapl in Salate

Speli salata, o scurgi de apa si o rupi bucatele. Speli legumele, apoi ridichile le tai felii, ardeiul il tai cubulete, ceapa o toci marunt, iar rosiile le tai in jumatate (sau in 4, daca sunt mai...Citeste continuarea

Prajitura Desteapta

Postat de: iri_love in Prajituri

Se topește untul și se lasă la răcit.  Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se...Citeste continuarea

Tort Tiramisu reteta cu crema

Postat de: cristina1985 in Torturi

Tiramisu reţetă originală Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune...Citeste continuarea

Trufe de ciocolata cu portocala

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Frisca si vanilia se pun intr-un vas,  pe foc mic, se infierbanta, se pune si untul, se tine pana se topeste, se toarna totul peste ciocolata, se amesteca sa se topeasca, se adauga coaja...Citeste continuarea

Prajitura cu urda si mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare...Citeste continuarea

Rozete aperitiv

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Drojdia cu zaharul le amesteci pana devin o pasta, torni peste aceasta putin lapte caldut si amesteci cu putina faina, formand astfel maiaua pe care o lasi la crescut. Dupa ce a crescut, adaugi...Citeste continuarea

Salata de ton cu naut

Postat de: oanapl in Salate

Desfaci buchetelele de broccoli si le pui la fiert, in apa cu sare pentru 4-5 minute. Speli rosiile cherry si le tai in sferturi, iar ardeiul rosu il speli si il tai felii subtirele. Speli...Citeste continuarea

Negresa de post

Postat de: iri_love in Prajituri

Pentru inceput, punem zahărul și apa pe foc, amestecând cu un tel si lasam pe foc, pana ce apa ajunge la punctul de fierbere și zahărul este topit. Dam deoparte, iar in acest sirop,...Citeste continuarea

Salata de ciocolata cu capsuni si...

Postat de: RuxyRux in Salate

Salata si kale se spala, se zvanta, se toaca si se pun intr-un bol, se adauga avocado cubulete, capsunile si rosiile taiate, bobitele de rodie, se sareaza dupa gust, se pune uleiul de masline,...Citeste continuarea

Salata americana

Postat de: RuxyRux in Salate

Se prepara carnea bine condimentata, pe gratarul uns cu ulei de masline. Salata se spala se scurge si se zvanta, apoi se taie bucati si se asaza intr-un vas larg, se pun rosiile taiate, apio...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci pleurotus

Postat de: mihaelar63 in Pui

Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat. Se spala ciupercile si...Citeste continuarea

Tort Napoleon

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un...Citeste continuarea

Placinte cu Pui si Salsa

Postat de: BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si jeleu

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu zaharul pana devin spuma consistenta, cu aspect de bezea. Peste ele, se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, faina, praful de...Citeste continuarea

Minciunele

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele. Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se...Citeste continuarea

Placinte cu branza, smantana si...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Umplutura: se amesteca branza cu smantana, cu ou, cu verdeata. Eu am folosit doar o bucata din aluat pe care am intins-o o data si cu o forma rotunda am decupat  6 bucati, apoi inca o data...Citeste continuarea

Aluatul magic

Postat de: RuxyRux in Piine

Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de...Citeste continuarea

Salata Happy

Postat de: mihaelar63 in Salate

Se spala salata si se zvanta (cu ajutorul aparatului special) Varza rosie se taie fideluta. Nu frecati varza cu sare. Nu trebuie sa se inmoaie. Este mai gustoasa daca ramane...Citeste continuarea

Clatite cu branza la cuptor - Blynai

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Postat de: rocsi_1612 in Ficat

Gnocchi: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cartofii...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

      Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu dulceata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca,...Citeste continuarea

Prajitura cu prune si bezea

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

     Spalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul...Citeste continuarea

Chec cu zeama de portocala

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate cu un praf de sare. Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si...Citeste continuarea

Clatite cu branza si oregano

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia...Citeste continuarea

Tocanita de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea. Adaugam o cana de apa si pasta de tomate...Citeste continuarea

Brownies cu branza dulce si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de...Citeste continuarea

Rulada de carne tocata cu cascaval

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper,...Citeste continuarea

Fusilli cu sos de rosii, carnati si...

Postat de: madi_marin in Fusilli

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună. Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate....Citeste continuarea

Cozonac baigli cu nuca

Postat de: madi_marin in Prajituri

Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ...Citeste continuarea

Chiftele cu porumb si branza

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte. 2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si...Citeste continuarea

Somon cu sos aioli in pergament

Postat de: RuxyRux in Somon

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet...Citeste continuarea

Desert guguluf cu mere

Postat de: panacris in Prajituri

Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în...Citeste continuarea

Prajitura Pacatoasa Zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]