Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort aperitiv cu salata boeuf
Postat de: oanapl in SalatePentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: ancutsa in SalateSe fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Se fierbe si un ou. Se opresc separat pe o farfurioara cateva fasii de morcov si albusul fiert. Restul de morcovi, cartofi, carnea si muraturile...Citeste continuarea
Salata de telina, avocado, ton si...
Postat de: BurceaVasilica in SalateSe curata telina si morcovul de coaja si se dau pe razatoare. Se da coaja de lamaie pe razatoare. Se scurg telina si morcovul de excesul de suc si se stropesc cu zema de la lamaie....Citeste continuarea
Salata cu piept de pui picant si...
Postat de: BurceaVasilica in SalateIntai se gatesc inelele de ceapa si pieptul de pui. Tai ceapa rondele si separi inelele. Inelele de ceapa se trec prin smantana condimentata cu sare si piper, apoi prin pesmet amestecat cu...Citeste continuarea
Salata de paste, cu amestec de...
Postat de: BurceaVasilica in SalateSe fierb pastele in apa cu sare, circa 5 minute Se scurg pastele si legumele de apa si se trec sub jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere. In apa in care au fiert pastele, se...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu mango,...
Postat de: BurceaVasilica in SalateSe spala fructele si legumele, apoi cele care necesita, se curata de coaja. Morcovul si fecla se dau pe razatoarea mare. Mango si marul se taie cubulete mici. Se pun intr-un bol pentru...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu sunculita...
Postat de: AdrianUdrea in PorcFasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta. A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote. Se scurge...Citeste continuarea
Cosulete cu salata de fasole cu...
Postat de: BurceaVasilica in SalateSe taie lipiile in patru, se ung cu ulei de masline si se coc in forma de briose 5-10 minute, astfel capata forma unor cosulete. Intr-un bol, amestecam fasolea fiarta cu ardeiul maruntit,...Citeste continuarea
Salata cu Garam Masala
Postat de: gospodariu in SalateSe spala legumele si se taie ardeii julienne, morcovul se da prin razatoarea fina, rosiile se taie cubulete, iar salata verde, ceapa si mararul se taie dupa preferinta. Conserva de fasole boabe se...Citeste continuarea
Salata de boeuf dietetica
Postat de: gospodariu in SalatePunem pieptul de pui la fiert, intr-o oala cu apa rece si putina sare. Cat fierbe acesta, curatam radacinoasele, le spalam si le punem la fiert in alta cratita. Taiem cubulete tot ce am fiert, dar...Citeste continuarea
Prajitura vanilata cu mere, prune...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a...Citeste continuarea
Supa-crema de cartofi
Postat de: Pungasa_Rogue in SupeCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea...Citeste continuarea
Tort de Dragobete
Postat de: madi_marin in TorturiPreparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă...Citeste continuarea
Invartita cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea
Conopida cu pulpe de pui
Postat de: oanapl in PuiPulpele de pui curatate, spalate si uscate, le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie in uleiul incins, dupa care le scoti. In tigaia cu ulei incins, calesti putin ceapa, spalata si tocata...Citeste continuarea
Salata cu tofu si rosii cherry
Postat de: oanapl in SalateSpeli salata, o scurgi de apa si o rupi bucatele. Speli legumele, apoi ridichile le tai felii, ardeiul il tai cubulete, ceapa o toci marunt, iar rosiile le tai in jumatate (sau in 4, daca sunt mai...Citeste continuarea
Prajitura Desteapta
Postat de: iri_love in PrajituriSe topește untul și se lasă la răcit. Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reteta cu crema
Postat de: cristina1985 in TorturiTiramisu reţetă originală Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune...Citeste continuarea
Trufe de ciocolata cu portocala
Postat de: RuxyRux in DulciuriFrisca si vanilia se pun intr-un vas, pe foc mic, se infierbanta, se pune si untul, se tine pana se topeste, se toarna totul peste ciocolata, se amesteca sa se topeasca, se adauga coaja...Citeste continuarea
Prajitura cu urda si mure
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare...Citeste continuarea
Rozete aperitiv
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDrojdia cu zaharul le amesteci pana devin o pasta, torni peste aceasta putin lapte caldut si amesteci cu putina faina, formand astfel maiaua pe care o lasi la crescut. Dupa ce a crescut, adaugi...Citeste continuarea
Salata de ton cu naut
Postat de: oanapl in SalateDesfaci buchetelele de broccoli si le pui la fiert, in apa cu sare pentru 4-5 minute. Speli rosiile cherry si le tai in sferturi, iar ardeiul rosu il speli si il tai felii subtirele. Speli...Citeste continuarea
Negresa de post
Postat de: iri_love in PrajituriPentru inceput, punem zahărul și apa pe foc, amestecând cu un tel si lasam pe foc, pana ce apa ajunge la punctul de fierbere și zahărul este topit. Dam deoparte, iar in acest sirop,...Citeste continuarea
Salata de ciocolata cu capsuni si...
Postat de: RuxyRux in SalateSalata si kale se spala, se zvanta, se toaca si se pun intr-un bol, se adauga avocado cubulete, capsunile si rosiile taiate, bobitele de rodie, se sareaza dupa gust, se pune uleiul de masline,...Citeste continuarea
Salata americana
Postat de: RuxyRux in SalateSe prepara carnea bine condimentata, pe gratarul uns cu ulei de masline. Salata se spala se scurge si se zvanta, apoi se taie bucati si se asaza intr-un vas larg, se pun rosiile taiate, apio...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci pleurotus
Postat de: mihaelar63 in PuiPuiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat. Se spala ciupercile si...Citeste continuarea
Tort Napoleon
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un...Citeste continuarea
Placinte cu Pui si Salsa
Postat de: BakeUpArtist in Aperitive / GarnituriAm început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si jeleu
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu zaharul pana devin spuma consistenta, cu aspect de bezea. Peste ele, se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, faina, praful de...Citeste continuarea
Minciunele
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele. Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se...Citeste continuarea
Placinte cu branza, smantana si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUmplutura: se amesteca branza cu smantana, cu ou, cu verdeata. Eu am folosit doar o bucata din aluat pe care am intins-o o data si cu o forma rotunda am decupat 6 bucati, apoi inca o data...Citeste continuarea
Aluatul magic
Postat de: RuxyRux in PiineUntul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de...Citeste continuarea
Salata Happy
Postat de: mihaelar63 in SalateSe spala salata si se zvanta (cu ajutorul aparatului special) Varza rosie se taie fideluta. Nu frecati varza cu sare. Nu trebuie sa se inmoaie. Este mai gustoasa daca ramane...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor - Blynai
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Postat de: rocsi_1612 in FicatGnocchi: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cartofii...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu dulceata
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca,...Citeste continuarea
Prajitura cu prune si bezea
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSpalam prunele si le scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zahar, incorporam uleiul...Citeste continuarea
Chec cu zeama de portocala
Postat de: iri_love in DulciuriPentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate cu un praf de sare. Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si...Citeste continuarea
Clatite cu branza si oregano
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia...Citeste continuarea
Tocanita de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea. Adaugam o cana de apa si pasta de tomate...Citeste continuarea
Brownies cu branza dulce si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de...Citeste continuarea
Rulada de carne tocata cu cascaval
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper,...Citeste continuarea
Fusilli cu sos de rosii, carnati si...
Postat de: madi_marin in FusilliCeapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună. Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate....Citeste continuarea
Cozonac baigli cu nuca
Postat de: madi_marin in PrajituriMargarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ...Citeste continuarea
Chiftele cu porumb si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte. 2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si...Citeste continuarea
Somon cu sos aioli in pergament
Postat de: RuxyRux in SomonPentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet...Citeste continuarea
Desert guguluf cu mere
Postat de: panacris in PrajituriZahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în...Citeste continuarea
Prajitura Pacatoasa Zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriDezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si...Citeste continuarea















