Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chiftelute din soia cu dovlecel
Postat de: andaoana in Mancaruri de postGranulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu maioneza...
Postat de: andaoana in SalateIn primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea. Scurgem apa si o...Citeste continuarea
Placinte cu varza calita
Postat de: Veronica22 in Mancaruri de postFaina cernuta se amesteca cu sarea. Drojdia se amesteca intr-un bol, cu zaharul, pana devine lichida.Turnam drojdia peste faina, adaugam si uleiul si apa. Se framanata bine aluatul pe care apoi,...Citeste continuarea
Ciuperci pe pat de mamaliga
Postat de: Veronica22 in Mancaruri de postAm calit ceapa si apoi am adaugat ciupercile taiate felii. Le-am calit bine, pana cand a scazut toata zeama lasata. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Preparam o mamaliga moale la...Citeste continuarea
Omleta delicioasa
Postat de: andra001 in Cook and smileSe bat ouăle cu praful de sare și piper și cu chilli. Într-un bol, se rad trei feluri de cașcaval. După ce s-au omogenizat bine, se pune în tigaia încinsă cu ulei de...Citeste continuarea
Desert prajitura Rocky
Postat de: panacris in PrajituriApa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu leurda si...
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriSpala bine leurda in cateva ape. Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec. Scoate leurda si trece-o...Citeste continuarea
Paine floare
Postat de: oanapl in PiineCerni faina, pentru a o aera si dizolvi sarea in apa. Drojdia o inmoi cu zaharul in apa calduta. Cand s-a umflat destul si nu mai face bulbuci, e gata de adaugat peste faina. Adaugi maiaua si...Citeste continuarea
Desert tort cu piscoturi, crema de...
Postat de: medioto59 in TorturiCrema Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot. Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postPentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul. Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din piept de pui
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Ceapa se toaca marunt si se pune in oala impreuna cu uleiul, la sotat 2-3 minute. Adaugam morcovii rasi, pastarnacul ras, ardeiul taiat bucatele si telina taiata...Citeste continuarea
Pilaf de post cu ciuperci
Postat de: Oana in Mancaruri de postPune intr-o craticioara uleiul sa se incinga, adauga ceapa tocata cubulete, morcovul ras si ardeiul capia cubulete Lasa-le sa se caleasca putin, apoi adauga boia...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de prune,...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu stafide,...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ciuperci in sos...
Postat de: oanapl in FicatSpeli ficateii de pui si ii pui la fiert in apa, timp de 15-20 de minute. Cureti, speli si toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o cratita, in ulei incins, apoi adaugi ciupercile, foaia...Citeste continuarea
Musaca
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIIntr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil. Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca....Citeste continuarea
Aperitiv turte din malai cu diverse...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează. Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm...Citeste continuarea
Fasole pargalita
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postFasolea o speli in cateva ape si o pui la fiert, cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute), apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic, impreuna cu ceapa, cartofii si...Citeste continuarea
Ciorba cu cartofi si scarita afumata
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai, curatam ceapa si o taiem julienne. Tocam si ardeiul in cubulete si impreuna le punem la calit in ulei. Le lasam 5-6 minute si apoi adaugam scarita taiata in bucati potrivite....Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Cartofi...
Postat de: katty in Mancaruri de postCum se prepara Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi: Se curata cartofii, se spala bine si se taie bastonase putin mai groase. Intr-o tigaie, se pun impreuna cu uleiul si...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu cartofi
Postat de: katty in Mancaruri de postSe scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta se va desprinde singur ), se spala ardeii si se pun la scurs, cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu migdale
Postat de: katty in DulciuriAmestecati intr-un castron, gemul de prune cu zaharul, apoi puneti pe rand, sifonul, uleiul si un praf de sare. Amestecati faina cu cacaua, coriandru, praf de copt si bicarbonat, apoi turnati...Citeste continuarea
Legume coapte cu sos tahini
Postat de: katty in Mancaruri de postSpalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place. Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi verde si naut
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam usturoiul, il spalam si il taiem subtire. Tocam si mararul fin. Punem usturoiul la calit in uleiul incins. Cand usturoiul a inceput sa se inmoaie, adaugam nautul. Il lasam cateva minute,...Citeste continuarea
Reteta de orez cu legume si...
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCum se pregateste Reteta de orez cu legume si ciuperci de post Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeiul fasii, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea
Cartofi copti cu 3 feluri de branza
Postat de: andra001 in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii în coajă, apoi se lasa la răcit. În timp ce fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură. Vom lua un bol în care vom mixa cu un mixer vertical oul (opțional) și...Citeste continuarea
Gris cu lapte, portocale si cocos
Postat de: andra001 in Mancare copiiÎntr-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet...Citeste continuarea
Desert linzer cu gem de capsuni
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci nucile macinate cu zaharul si faina. Adaugi galbenusurile si untul taiat bucatele si amesteci pana se omogenizeaza. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie de plastic si o...Citeste continuarea
Tarta cu somon, broccoli si spanac
Postat de: oanapl in SomonPentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o...Citeste continuarea
Placinta crocodil (cu mere)
Postat de: oanapl in Mancare copiiPentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea, pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor cu mix de...
Postat de: amradu in PuiSe cresteaza pieptul de pui, se da cu sare, piper, chili, praf de usturoi si se pune in tava, cu putin ulei de masline. Se baga la cuptor, la 220 de grade C, aproximativ 40 de minute, apoi se...Citeste continuarea
Humus reteta cu ardei copt
Postat de: mena29 in Mancaruri de postHumus reteta Puteti sa folositi naut din conserva. Eu nu am avut conserva, insa am avut naut uscat. L-am lasat la hidratat de seara pana dimineata. Am schimbat apa de 2-3 ori. L-am fiert, l-am...Citeste continuarea
Paste cu sos bechamel, ciuperci si...
Postat de: rocsi_1612 in PenneSpalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate...Citeste continuarea
Spaghetti Cacio e Pepe
Postat de: BakeUpArtist in SpagheteÎn primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se...Citeste continuarea
Desert tort cu zmeura, mascarpone...
Postat de: Valclaudia in TorturiZmeura se pune la foc cu 150 gr zahar tos si se lasa la fiert, cca. 20 minute la foc mic pana incepe sa se ingroase siropul. Trecem apoi amestecul prin sita deasa, pentru a separa semintele;...Citeste continuarea
Muschi de porc impletit, cu legume,...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcSe da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat. Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul,...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: Oana in CiorbePune uleiul intr-o craticioara, adauga ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete si ardeiul kapia cubulete Lasa-le sa se inmoaie putin, adauga pastarnacul si...Citeste continuarea
Desert prajitura de post pufoasa
Postat de: DianaYonela_95 in DulciuriAmestecati apa cu uleiul, dulceata, zaharul, pana se dizolva acesta din urma. Adaugati cacaua si faina, amestecati energic. Avem nevoie de o tava cu dimesiune mici, tapetata cu hartie de copt....Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine
Postat de: Alepaty in PrajituriModul de pregatire este relativ scurt, mai mult dureaza coacerea. Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, sarea. Ouale le-am batut ca la omleta, am adaugat esenta de vanilie,...Citeste continuarea
Spaghete cu avocado si rosii
Postat de: dantes in Mancaruri de postPunem spaghetele la fiert, in apa cu sare, circa 8 minute.Taiem avocado in doua, scoatem samburele si miezul pe care il pasam si il stropim cu suc de lamaie sa nu se oxideze. Curatam rosiile de...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu stevie si oua intregi
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai, taiem carnea cubulete. Ceapa o taiem julienne, iar pastarnacul il taiem cubulete. Punem la fiert ceapa impreuna cu pastarnacul, pentru 10 minute, adaugam apoi si carnea si lasam 15-20...Citeste continuarea
Desert briose cu merisoare (de post)
Postat de: stefy_a in DulciuriUleiul, zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat se mixeaza bine si peste acestea, se adauga apa minerala. Se amesteca bine si apoi se adauga faina, praful de copt si se mixeaza foarte bine....Citeste continuarea
Supa ramen - varianta vegana
Postat de: Anett in Mancaruri de postIntr-un bol, adaugam ghimbirul, ardeiul iute, cateii de usturoi si sosul de soia. Prajim pentru cateva secunde, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cu un blender, omogenizam supa, adaugam taiteii...Citeste continuarea
Desert rulouri de post cu gem de...
Postat de: Nadyne in DulciuriAmestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul, continuand...Citeste continuarea
Frigarui de pui la cuptor
Postat de: momo121 in PuiPieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Intr-un bol, asezam carnea, peste punem si ceapa, apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate si...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu dovlecei si morcovi
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriDovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol, adaugam ouale cu uleiul, mixam...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel cu carnati afumati
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai, taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit, in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se aureasca. Adaugam 2 cani de apa (...Citeste continuarea
Aperitiv melci din foietaj cu...
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriLasa aluatul foietaj sa se decongeleze. Spala ardeiul si taie-l cubulete. Spala si taie ceapa verde. Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt. Pe o o...Citeste continuarea
Platou de primavara cu carnati si...
Postat de: ancutsa in PorcSe spala cartofii si se fierb in coaja. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se curata de coaja, se taie rondele grosute si se asaza intr-o tava cu foaie de copt. Se presara sare si...Citeste continuarea
Mini snitele de ciuperci (de post)
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postPune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant. Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare. Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina...Citeste continuarea











))))








