A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert rulada cu gem de caise

Postat de: andaoana in Dulciuri

Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de: mitinita in Pui

Pulpele de pui se curata si se spala. Se sterg de apa cu prosoape absorbante. Se adauga amestecul de condimente. Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pune o lingura de...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu rucola

Postat de: elucubratiiculinare in Supe

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald. Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Mixam frisca. Separat, mixam crema de branza cu zaharul pudra. Amestecam frisca batuta cu crema de branza. Trei sferturi din aceasta compozitie o amestecam cu fineti, restul o pastram alba....Citeste continuarea

Desert bounty de casa

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful...Citeste continuarea

Pizza cu sunca si ciuperci

Postat de: mirela0911 in Pizza

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu afumatura

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Cartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza. Kaiser-ul se feliaza. Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu mazare

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia...Citeste continuarea

Aperitiv chiftele umplute cu oua de...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca...Citeste continuarea

Aperitiv focaccia cu carnati

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, amestecam faina cu sarea, zaharul, apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam galbenusurile batute, drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura si amestecam, adunand faina de pe...Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi si crema...

Postat de: Valclaudia in Torturi

Pregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Salata buracla

Postat de: Mutulica in Salate

Am taiat cu cutitul ouale fierte (dupa ce le-am curatat de coaja) si sunca, iar cascavalul (n-am avut incotro) l-am dat pe razatoare. Maioneza am amestecat-o cu 100 ml sana si piper. Intr-un...Citeste continuarea

Desert la cupa

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, pana am obtinut o crema spumoasa, am adaugat 2 -3 lingurite de coniac, am omogenizat, apoi am incorporat mascarponele,...Citeste continuarea

Desert tort de clatite cu fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Clatite Intr-un vas, amestecam ingredientele lichide, (uleiul, laptele, ouale, esenta), adaugam praful de copt, sarea, zaharul si treptat faina. Dam la frigider 30 minute, dupa care,...Citeste continuarea

Cum se face piure de cartofi

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba...Citeste continuarea

Desert gogosi cu lingura

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana ce se dizolva. Adaugam iaurtul, laptele condesat, praful de copt, esenta. Amestecam bine, dupa care adaugam treptat faina, pana ce rezulta un aluat mai...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti reteta de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca. Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina,...Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, adaugam faina, facem o adancitura si in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si putin lapte cald, amestecam bine, dupa care lasam la dospit 15 min. Dupa cele 15...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata...Citeste continuarea

Sarmalute asortate

Postat de: ancutsa in Porc

Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte. Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui si ficateii se pun la fiert, in apa cu sare, separat. Se aduna spuma, iar cand este gata, se scurge apa si se lasa la racit. Intre timp, se toaca verdeturile. Se toaca pieptul de...Citeste continuarea

Desert briose de primavara

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se preincalzeste cuptorul. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si...Citeste continuarea

Sarmale

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt. Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata....Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de napolitana

Postat de: sufletista in Dulciuri

Crema Intr-o cratita, adaugam faina, zaharul, galbenusurile si adaugam treptat laptele caldut, amestecand continuu. Punem cratita pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa o...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: dantes in Oaie

Se spala organele de miel si se pun la fiert. Cand au dat in clocot, schimbam apa si continuam fierberea. Dupa ce au fiert, le lasam la racit si le dam prin masina de tocat carne. Separat fierbem...Citeste continuarea

Spring Rolls

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

Curatam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute  Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute....Citeste continuarea

Farfalle cu ton

Postat de: stefy_a in Farfalle

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste intr-o tigaie in doua linguri ulei de masline. Se adauga tonul scurs,...Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliguta

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron. Adauga...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi cu branza si...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Prepara mai intai mamaliguta. Pune apa la fiert cu sarea. Cand clocoteste adauga laptele fierbinte Amesteca in continuu cu un tel si adauga malaiul "in...Citeste continuarea

Pandispan pufos cu nuca - Reteta...

Postat de: eumimi in Prajituri

Cum se prepara Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu sparanghel

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3...Citeste continuarea

Desert tort cu unt de arahide

Postat de: sufletista in Torturi

Blat Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Mixam bine dupa fiecare galbenus, in fir subtire, adaugam uleiul si apa,...Citeste continuarea

Desert pascuta cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul...Citeste continuarea

Vita cajun cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile. Am pus uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si vanilie

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si...Citeste continuarea

Rulada de curcan cu legume

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Curcan

Am portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu spanac si oua...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mai intai, topim ciocolata impreuna cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, pana acesta se topeste. Peste albusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit. Intr-un vas...Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Smântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie,...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci cu crutoane...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati. Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam...Citeste continuarea

Rulada de curcan cu dovlecei

Postat de: oanapl in Curcan

Cureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan...Citeste continuarea

Desert briose cu morcovi

Postat de: dantes in Dulciuri

Se pregatesc 3 amestecuri 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2.Faina + praful de copt + sarea + scortisoara 3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul. Peste...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: trifadalia in Supe/Ciorbe

Se taie marunt verdeturile. Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, (...Citeste continuarea

Desert cozonac cu iaurt umplut cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pregatesc ingredientele inainte de inceperea lucrului cu o ora, aducandu-le la temperatura camerei. Intr-un pahar, se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand se dizolva. Se lasa 10-15...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, dam branza prin razatoare, adaugam sare, chimenul, amestecam, dupa care adaugam laptele in care am dizolvat praful de copt, untura, untul moale la temperatura camerei. Adaugam...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: cristinutanicolita in Pui

Spalam ficateii si ii punem la fiert, in apa cu sare.  Pieptul de pui il spalam si il fierbem in apa cu sare, avand grija ca in timpul fierberii, sa luam spuma.  Dupa ce au fiert...Citeste continuarea

Drob de ficatei de pui

Postat de: oanapl in Ficat

Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete.  Ouale (4 buc) le...Citeste continuarea

Aperitiv terina de legume cu sunca...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...Citeste continuarea

Drob de champignons

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]