Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert rulada cu gem de caise
Postat de: andaoana in DulciuriNoi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: mitinita in PuiPulpele de pui se curata si se spala. Se sterg de apa cu prosoape absorbante. Se adauga amestecul de condimente. Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pune o lingura de...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu rucola
Postat de: elucubratiiculinare in SupeConopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald. Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiMixam frisca. Separat, mixam crema de branza cu zaharul pudra. Amestecam frisca batuta cu crema de branza. Trei sferturi din aceasta compozitie o amestecam cu fineti, restul o pastram alba....Citeste continuarea
Desert bounty de casa
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful...Citeste continuarea
Pizza cu sunca si ciuperci
Postat de: mirela0911 in PizzaBlatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu afumatura
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeCartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza. Kaiser-ul se feliaza. Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu mazare
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele umplute cu oua de...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca...Citeste continuarea
Aperitiv focaccia cu carnati
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, amestecam faina cu sarea, zaharul, apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam galbenusurile batute, drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura si amestecam, adunand faina de pe...Citeste continuarea
Desert tort cu piscoturi si crema...
Postat de: Valclaudia in TorturiPregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Salata buracla
Postat de: Mutulica in SalateAm taiat cu cutitul ouale fierte (dupa ce le-am curatat de coaja) si sunca, iar cascavalul (n-am avut incotro) l-am dat pe razatoare. Maioneza am amestecat-o cu 100 ml sana si piper. Intr-un...Citeste continuarea
Desert la cupa
Postat de: Constelatialeu in DulciuriGalbenusurile le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, pana am obtinut o crema spumoasa, am adaugat 2 -3 lingurite de coniac, am omogenizat, apoi am incorporat mascarponele,...Citeste continuarea
Desert tort de clatite cu fructe
Postat de: sufletista in DulciuriClatite Intr-un vas, amestecam ingredientele lichide, (uleiul, laptele, ouale, esenta), adaugam praful de copt, sarea, zaharul si treptat faina. Dam la frigider 30 minute, dupa care,...Citeste continuarea
Cum se face piure de cartofi
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasCei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba...Citeste continuarea
Desert gogosi cu lingura
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, batem ouale cu zaharul pana ce se dizolva. Adaugam iaurtul, laptele condesat, praful de copt, esenta. Amestecam bine, dupa care adaugam treptat faina, pana ce rezulta un aluat mai...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti reteta de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSalam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca. Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina,...Citeste continuarea
Aperitiv langosi cu branza sarata
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, adaugam faina, facem o adancitura si in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si putin lapte cald, amestecam bine, dupa care lasam la dospit 15 min. Dupa cele 15...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata...Citeste continuarea
Sarmalute asortate
Postat de: ancutsa in PorcVarza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte. Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui si ficateii se pun la fiert, in apa cu sare, separat. Se aduna spuma, iar cand este gata, se scurge apa si se lasa la racit. Intre timp, se toaca verdeturile. Se toaca pieptul de...Citeste continuarea
Desert briose de primavara
Postat de: ancutsa in DulciuriSe preincalzeste cuptorul. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si...Citeste continuarea
Sarmale
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneVarza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt. Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata....Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de napolitana
Postat de: sufletista in DulciuriCrema Intr-o cratita, adaugam faina, zaharul, galbenusurile si adaugam treptat laptele caldut, amestecand continuu. Punem cratita pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa o...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: dantes in OaieSe spala organele de miel si se pun la fiert. Cand au dat in clocot, schimbam apa si continuam fierberea. Dupa ce au fiert, le lasam la racit si le dam prin masina de tocat carne. Separat fierbem...Citeste continuarea
Spring Rolls
Postat de: Ela68 in Mancaruri de postCuratam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute....Citeste continuarea
Farfalle cu ton
Postat de: stefy_a in FarfallePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste intr-o tigaie in doua linguri ulei de masline. Se adauga tonul scurs,...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliguta
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIPune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron. Adauga...Citeste continuarea
Mamaliga in straturi cu branza si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPrepara mai intai mamaliguta. Pune apa la fiert cu sarea. Cand clocoteste adauga laptele fierbinte Amesteca in continuu cu un tel si adauga malaiul "in...Citeste continuarea
Pandispan pufos cu nuca - Reteta...
Postat de: eumimi in PrajituriCum se prepara Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu sparanghel
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriSparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3...Citeste continuarea
Desert tort cu unt de arahide
Postat de: sufletista in TorturiBlat Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Mixam bine dupa fiecare galbenus, in fir subtire, adaugam uleiul si apa,...Citeste continuarea
Desert pascuta cu branza dulce
Postat de: RODIMUR in DulciuriDupă ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul...Citeste continuarea
Vita cajun cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in VitaAm decongelat bucata de carne la temperatura camerei. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile. Am pus uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si vanilie
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu legume
Postat de: GeorgianaGrigorescu in CurcanAm portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu spanac si oua...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMai intai, topim ciocolata impreuna cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, pana acesta se topeste. Peste albusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit. Intr-un vas...Citeste continuarea
Desert pasca cu smantana
Postat de: RODIMUR in DulciuriSmântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie,...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci cu crutoane...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati. Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu dovlecei
Postat de: oanapl in CurcanCureti ceapa si o pui la calit in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugi ciupercile, ardeii si dovleceii taiati cubulete. Lasi sa se raceasca si adaugi oul batut bine. Tai pieptul de curcan...Citeste continuarea
Desert briose cu morcovi
Postat de: dantes in DulciuriSe pregatesc 3 amestecuri 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2.Faina + praful de copt + sarea + scortisoara 3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul. Peste...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeSe taie marunt verdeturile. Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, (...Citeste continuarea
Desert cozonac cu iaurt umplut cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pregatesc ingredientele inainte de inceperea lucrului cu o ora, aducandu-le la temperatura camerei. Intr-un pahar, se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand se dizolva. Se lasa 10-15...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, dam branza prin razatoare, adaugam sare, chimenul, amestecam, dupa care adaugam laptele in care am dizolvat praful de copt, untura, untul moale la temperatura camerei. Adaugam...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: cristinutanicolita in PuiSpalam ficateii si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pieptul de pui il spalam si il fierbem in apa cu sare, avand grija ca in timpul fierberii, sa luam spuma. Dupa ce au fiert...Citeste continuarea
Drob de ficatei de pui
Postat de: oanapl in FicatToci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete. Ouale (4 buc) le...Citeste continuarea
Aperitiv terina de legume cu sunca...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...Citeste continuarea
Drob de champignons
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de...Citeste continuarea











))))








