A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinta cu iaurt si stafide

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Dezghetam foile de placinta, la temperatura camerei. Dupa ce sunt gata dezghetate, ne apucam de umplutura. Amestecam iaurtul cu zaharul, ouale, esenta de rom, grisul, praful de sare si...Citeste continuarea

Sandwichuri cu muraturi si...

Postat de: merisor67 in Sandvisuri

Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o...Citeste continuarea

Supa de legume cu turnatei

Postat de: Valclaudia in Supe

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le punem la foc mediu impreuna cu apa plata, foaia de dafin si zarzavatul din borcan. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam rosiile pasate si...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Dai merele pe razatoarea mare, le storci sucul, le amesteci cu zaharul, scortisoara si nucile si le calesti cateva minute si apoi le lasi sa se raceasca. Pentru aluat, mixezi iaurtul, uleiul,...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul moale. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine. Amesteci toate ingredientele...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din carne tocata...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Lasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi...Citeste continuarea

Paste cu branza de burduf si...

Postat de: mirela0911 in Penne

Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-un vas mai larg, se amesteca...Citeste continuarea

Salata in straturi la cupa

Postat de: medioto59 in Salate

Salata se curata, se spala, se lasa la scurs (sau daca ne grabim, se tamponeaza intre 2 bucati servetele de bucatarie) si se rupe in bucati cat mai mici. Atat boabele de porumb, cat si maslinele...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si...

Postat de: medioto59 in Torturi

Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul)...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de...

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se pregateste blatul, se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza spuma cu putina sare albusurile, dupa care galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma; se adauga...Citeste continuarea

Zucchini pane

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Zucchini se spala sub jet de apa rece, apoi se sterge cu prosoape absorbante de bucatarie. Ii feliem in rondele subtiri, ii asezam intr-o strecuratoare din plastic, presaram sare grunjoasa si...Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: Bunica in Piine

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat. Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle. Laptele, apa si untul se pun la...Citeste continuarea

Friptura de porc la tava

Postat de: Bunica in Porc

Carnea de porc se curăță de pielițe, dacă are ;); spălată și feliată la 1-1/2 cm, o așezăm în tava unsă cu ulei. Condimentăm carnea și o dăm la cuptor. Când...Citeste continuarea

Cartofi noi cu usturoi

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierti, se scot într-o tavă unsă cu ulei. Sărăm, piperăm după gust....Citeste continuarea

Desert pernute cu capsuni si nuca

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici: https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html    Pregatirea pernutelor:  ...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu susan si aluat...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Intr-un castron mai mare, se amesteca faina cu drojdia proaspata, se adauga 50 g unt sau margarina (cu un procent ridicat de grasime sau chiar untura) bucatele, faramitandu-l cu...Citeste continuarea

Ciorba de cocos dreasa cu iaurt

Postat de: Bunica in Ciorbe

Spală carnea de pasăre și pune-o la fiert, într-o oală de 5 l împreună cu 3 l apă. Din când în când, ia spuma care se formează. Spală legumele și...Citeste continuarea

Desert strudel rapid cu ciocolata

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Portionam aluatul ca sa obtinem 3 fasii. Asezam ciocolata in mijloc, apoi crestam aluatul din cm in cm. Impaturim ciocolata, alternand fasiile. Pensulam cu ou batut si coacem pana se rumeneste...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si caramel

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem in 4. Intr-o cratita incapatoare, punem la caramelizat zaharul si, cand s-a topit tot si a devenit auriu, adaugam untul si amestecam bine sa se...Citeste continuarea

Aperitiv rosii umplute cu branza

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se aleg roșii coapte și tari, se spală, se șterg cu un prosop curat și se taie din fiecare câte un căpăcel, după care, cu o linguriță se golesc de semințe și de zeamă....Citeste continuarea

Aperitiv cartofi Apollo

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur. Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare. Cartofii nu se fierb excesiv, pana...Citeste continuarea

Desert Tiramisu reţetă...

Postat de: VanessaAli in Torturi

Tiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua din timp si o lasam la racit. Intre timp, preparam crema: mixam frisca, apoi incorporam mascarpone si galbenusurile. Trufele le macinam in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca de cocos...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu oreo

Postat de: gurita_ta2005 in Torturi

Cei 200 gr de biscuiti oreo, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc. Untul se pune la topit pe baie de aburi si se amesteca cu cu biscuitii maruntiti. Pe un platou, punem un inel...Citeste continuarea

Desert profiterol cu crema de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem apa, untul, laptele si uleiul la foc mic, intr-o cratita, adaugam un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, tragem cratita deoparte, adaugam toata faina si amestecam energic cu un tel,...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si legume

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste de gris

Postat de: RODIMUR in Supe

Se tranșează cei doi pui și se pregătesc pentru supă: coșul pieptului, spatele și aripile. Se spală carnea și se pune la fiert. Pe măsură ce carnea fierbe, se culege spuma și se...Citeste continuarea

Aperitiv pateu din ficat de pui

Postat de: cristinutanicolita in Ficat

Ficateii se spala si se curata (atentie să nu aiba fiere). Se pune uleiul la incins, impreuna cu o lingura de unt. Se pune ficatul si se prajeste. Se curata ceapa si usturoiul, se spala si...Citeste continuarea

Desert tort ecler cu capsuni

Postat de: merisor67 in Torturi

Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens,...Citeste continuarea

Ten la cuptor cu legume

Postat de: gabrielasfechis in Peste

Pestele curățat si spălat bine, se pune intr-o tava încăpătoare in care adăugăm ulei de floarea soarelui sau de măsline. Condimentam pestele si interior si exterior. Tăiem...Citeste continuarea

Desert tort rozaliu cu fructe de...

Postat de: gabrielasfechis in Torturi

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat...Citeste continuarea

Desert prajitura Cris

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pandispanul: Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din compozita rezultata,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si cirese

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs, intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale, unul cate unul si mixezi...Citeste continuarea

Broccoli cu fasole verde la cuptor

Postat de: oanapl in Mancare copii

Desfaci broccoli in buchetele si le fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Fierbi fasolea spalata, curatata de codite si rupta bucati. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Bati...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si spuma...

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Pentru spuma de capsuni, se fierb la foc mic, cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la blender. Se da...Citeste continuarea

Desert gogosele in forma de rozete...

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia....Citeste continuarea

Desert foietaj cu branza dulce

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci,...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si rubarba

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli capsunile si le cureti de codite, apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba, o cureti de coaja si o tai cubulete si o pui pe foc mic,...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu branza si...

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Cartofii se pun la fiert, în coajă. Ceapa verde se toacă fin şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu kaizerul tăiat fâşii subţiri. Ouăle se bat cu piper,...Citeste continuarea

Paste cu sos bechamel, ciuperci si...

Postat de: oanapl in Penne

Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele. Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca. Intr-o oala, pui...Citeste continuarea

Jumari

Postat de: Valclaudia in Porc

Slanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu). Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita....Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb în coajă, iar când s-au răcit, se curăță. Ouăle se ferb tari, se curăță de coji și se taie în sferturi. În timp ce cartofii...Citeste continuarea

Spaghete cu branza si marar

Postat de: eumimi in Spaghete

  Fierbem spaghetele cu un praf de sare. Calim ceapa taiata julienne in untul topit, adaugam laptele amestecat cu faina si mararul tocat. Lasam pe fac pana incepe sa se ingroase....Citeste continuarea

Supa mexicana de rosii

Postat de: CameliaComan in Supe/Ciorbe

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit. Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt. Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul...Citeste continuarea

Desert pancakes cu banane

Postat de: eumimi in Dulciuri

Batem ouale intr-un bol. In alt bol mai incapator, pasam cu furculita, cele 3 banane, dar nu le facem pasta, le lasam bucatele mai mari. Adaugam ouale peste banane, adaugam treptat faina si...Citeste continuarea

Tentacule de caracatita cu piure de...

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita)....Citeste continuarea

Crema portocale /Orange Curd

Postat de: ctlina in Dulciuri

  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale. Se toarnă amestecul...Citeste continuarea

Muschiulet de porc suculent cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatile de muchi se curata de pielite, se spala sub apa rece si se pun pe prosoape de bucatarie, pentru a se usuca de apa. Intr-un castron, punem ulei de masline, condimentele si amestecam...Citeste continuarea

Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

  Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure. Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati. Diluati drojdia in laptele caldut,...Citeste continuarea

Tarta/Pizza cu praz si branza...

Postat de: ctlina in Pizza

Pregatim maiaua:  facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]