A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert Tiramisu

Postat de: xana in Prajituri

Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: Oana in Torturi

  Blat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea. Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Topiti...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de mure

Postat de: Oana in Prajituri

 Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute. Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula....Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de capsuni,...

Postat de: Oana in Prajituri

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Puneti...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si capsuni

Postat de: Oana in Prajituri

Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena. Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Salata de conopida cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se spala si se desface in buchete. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea. Conopida va fi mai bine digerata...Citeste continuarea

Limonada de capsuni

Postat de: amalia01 in Sirop / Compot

Capsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna...Citeste continuarea

Duo creme de capsuni si branza de vaci

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Prima crema: Se spala capsunile si se indeparteaza coditele apoi se blendeaza si se amesteca cu 300 g de branza de vaci si jumatate din cantitatea de zahar. A doua crema: Se amesteca restul de...Citeste continuarea

Ficat de iepure cu ceapa verde si...

Postat de: gurita_ta2005 in Iepure

Ficatul se curata, se spala si se pune la prajit un ulei de masline pe ambele parti. Se pune si ceapa verde taiata rondele, condimentele si se lasa cateva minute. Se pune apa, se lasa putin...Citeste continuarea

Dulceata din petale de trandafiri

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea. Între timp, petalele de trandafir...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de lamaie si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă. Se mixează bine zahărul cu untul moale, sare, oul și vanilia, până ce se dizolvă complet și conținutul se omogenizează. Se...Citeste continuarea

Desert din quinoa cu jeleu de capsuni

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine. Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza. Adaugam...Citeste continuarea

Desert cozonac de post cu frisca...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator. Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia. Punem frisca vegetala lichida peste...Citeste continuarea

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu coacaze...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si zaharul. Adaugam apoi apa minerala si uleiul, mixam 5...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii

Postat de: Valclaudia in Porc

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron. Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras...Citeste continuarea

Frigarui de somon cu sos Tzatziki...

Postat de: Satisfyyourcravings in Somon

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.  Pentru tapenade, se indeparteaza samburii...Citeste continuarea

Socata

Postat de: UrsanMihaela in Bauturi

   Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului.     Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiate...Citeste continuarea

Desert rulouri fragede cu mac

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1...Citeste continuarea

Smoothie cu kiwi, miere si capsuni

Postat de: RODIMUR in Love Smoothies

Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5...Citeste continuarea

Ciorba de naut cu fasole galbena

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa verde, o spalam si o taiem bucatele, apoi o punem la sotat impreuna cu morcovii curatati, spalati si taiati rondele. Adaugam telina trecuta pe razatoarea cu ochuri mici, boabele...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema. Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se...Citeste continuarea

Desert biscuiti crinkles cu cafea

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati zaharul pudra cu faina de migdale. Diluati cafeaua amestecand-o cu oul. Adaugati zaharul cu faina de migdale. Amestecati totul si dati la rece timp de 20 minute....Citeste continuarea

Smoothie cu iaurt gras, miere si afine

Postat de: RODIMUR in Love Smoothies

Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează...Citeste continuarea

Piureu de telina cu gnudi din...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati...Citeste continuarea

Salata greceasca de paste

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. Intre timp, se taie legumele julienne sau cuburi. Se indeparteaza samburii maslinelor daca este nevoie si se taie in...Citeste continuarea

Paine Focaccia cu cimbru si masline

Postat de: ctlina in Piine

Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca. In bolul robotului...Citeste continuarea

Oua turcesti cu unt brun si spanac

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic.  Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei si branza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se coc legumele pe un gratar fierbinte pana se innegresc si devin moi. Se lasa la racit, se indeparteaza coaja, apoi se toaca marunt. Se adauga branza sfaramata deasupra, impreuna cu fulgii de...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de vanilie si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să...Citeste continuarea

Snitele din cotlet de porc reteta...

Postat de: Valclaudia in Porc

Cum se prepara Snitele din cotlet de porc reteta simpla si savuroasa Clatim carnea sub un jet rapid de apa rece, apoi o stergem cu servetele absorbante. Taiem feliile dupa preferinta,...Citeste continuarea

Gratar Delimano

Postat de: Valclaudia in Porc

Am taiat carnea de porc in felii potrivite ca grosime. Am asezat gratarul pe o masuta in curte in apropierea unei prize. Am conectat gratarul la sursa de curent, am setat aparatul pe mediu...Citeste continuarea

Ciorba alba din rucola cu slaninuta...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam frunzele de rucola. Curatam usturoiul, il taiem bucatele. Slaninuta afumata se taie bucatele, apoi se pune la topit in oala. Cand bucatelele de slanina se transforma in jumarele,...Citeste continuarea

Ciorba de post din varza noua

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam si tocam varza. Ceapa si areiul se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ardeiul si ceapa la sotat in 3-4 linguri ulei pentru 5 minute. Adaugam rosiile pasate, boabele de...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu piure de capsuni...

Postat de: ladydi in Rata

  Spalam pulpele, le asezam intr-o tava, le saram, piperam si stropim cu zeama de la o lamaie si le lasam la marinat pentru circa jumatate de ora. Spalam capsunile si le indepartam...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: nico_nico in Torturi

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul...Citeste continuarea

Desert tort cu doua creme de...

Postat de: diaconta in Torturi

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...Citeste continuarea

Sarmale cu pasat

Postat de: nico_nico in Porc

Varza se desface in frunze si se lasa la desarat in cateva ape reci. Carnea se toaca, jumarile si sunca se taie cubulete. Ceapa se curata, se taie cubulete mici si se caleste putin. Pasatul se...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza si...

Postat de: nico_nico in Aperitive / Garnituri

Punem intr-un castron faina cernuta, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia, oul, uleiul si praful de sare. Amestecam pana obtinem un aluat un pic mai moale, dar care se desprinde...Citeste continuarea

Ciorba de radacinoase, cu varza...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc...Citeste continuarea

Desert prajitura Valurile Dunarii

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe...Citeste continuarea

Desert pandispan glazurat,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu caramel si fructe

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cartofi si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine....Citeste continuarea

Aperitiv omleta taraneasca

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt.  Ardeiul gras il spalam, indepartam cotorul, curatam de seminte si il taiem fasii. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem...Citeste continuarea

Aperitiv cu ton si cartofi

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa sarata.  Cand cartofii sunt fierti, se scurg bine de apa, se pun intr-un bol si se zdrobesc (ca pentru piure). In...Citeste continuarea

Bors taranesc din coada de vita

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien. Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata...Citeste continuarea

Midii pane

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite.  Se usuca midiile cu prosoape de...Citeste continuarea

Cartofi dulci umpluti cu mazare si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]