A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert clafoutis cu cirese

Postat de: abetina in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la...Citeste continuarea

Focaccia cu Mortadella, crema de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se adauga toate ingredientele pentru crema de masline negre intr-un blender vertical si se transforma in piure. Se toaca marunt toate ingredintele pentru tapenade si se amesteca intr-un bol....Citeste continuarea

Tiramisu Milkshake

Postat de: Meea in Bauturi

  Separat, amestecăm bine cafeaua cu laptele.  Punem apoi toate ingredientele într-un blender până când obținem un piure fin.  Decorăm cu frișcă...Citeste continuarea

Aperitiv placinta creata cu branza...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Foile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu portocala

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu dovlecel si...

Postat de: eumimi in

Mai intai fierbem pieptul de pui. Dupa ce a fiert, punem in robotul de bucatarie cele 2 cepe de carnea de pui si le tocam. Punem carnea intr-un bol, adaugam 2 oua, marar tocat marunt,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu amestec de...

Postat de: merisor67 in

Mai intai curatam spalam si tocam legumele cuburi. Punem apa la fiert, cu putina sare si adaugam ceapa si morcovii, cand apa atinge punctul de fierbere Lasam legumele sa fiarba pana se...Citeste continuarea

Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor

Postat de: CameliaComan in

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar. Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si...Citeste continuarea

Aripioare de pui la gratar

Postat de: dantes in Pui

Curatam aripioarele si le lasam circa 2 ore in bere, apoi le ungem cu ulei si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru. Le punem pe gratar dupa ce am pregatit celelalte carnuri si...Citeste continuarea

Sandwich Club cu avocado si sardine

Postat de: ctlina in Sandvisuri

Spalati lamaia verde. Curati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Stropiti-le cu zeama de lamaie. Mixati branza de capra, ceapa taiata...Citeste continuarea

Desert mini clafoutis cu mere si pere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati fructele si taiati-le in cuburi. Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute. Adaugati scortisoara,...Citeste continuarea

Desert briose cu capsuni

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Capsunile se taie in bucati mai mari sau mai mici. Se mixeaza oul cu zaharul pana devine albicios si isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si iaurtul si se amesteca cu o lingura pana la...Citeste continuarea

Aperitiv cu ton si rosii

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze. Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat....Citeste continuarea

Aperitiv cu chorizo

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 200°C Indepartati pielea si taiati carnatul in bucati mici. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina cu praful de copt. Puneti...Citeste continuarea

Tagliatele cu sos de rosii si...

Postat de: CameliaComan in

Pentru inceput trebuie sa inmuiem painea in putina apa iar apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust, amestecul...Citeste continuarea

Ficatei de pui, cu rosii, ceapa si...

Postat de: RODIMUR in

Ficățeii de pui se curăță de vițe, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, la scurs. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, cât să se...Citeste continuarea

Desert cornuri cu mere si nuca

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol micut drojdia maruntita, un praf de sare si zaharul. Adaugam putin lapte caldut ( NU fierbinte) si lasam 10 minute. Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam drojdia (dupa...Citeste continuarea

Muschi de porc cu usturoi la slow...

Postat de: xana in Slow Cooker

Uscam bine carnea cu un prosop de hartie si o ungem cu piperul zdrobit impreuna cu sare, rozmarin si paprika. Incingem o tigaie cu uleiul de masline si prajim bucata de carne pe toate partile...Citeste continuarea

Orez prajit

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Orezul il spalam si il punem la fiert in apa rece cu sare, pentru circa 20 minute. Orezul trebuie sa fie fiert al dente. Cand este gata, il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: dantes in Prajituri

Intr-un vas frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul moale, oul intreg, laptele caldut, sarea si la urma faina. Aluatul se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana...Citeste continuarea

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc. Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos,...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni fara...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Crusta: Topiti untul pe baie de aburi. Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati. Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la...Citeste continuarea

Desert briose cu visine si pepite...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.  Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop. Când albușurile s-au...Citeste continuarea

Cartofi noi, cu salata asortata de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină...Citeste continuarea

Briose din cartofi cu bacon in sos...

Postat de: merisor67 in Porc

Preparăm brioșele Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt....Citeste continuarea

Desert batoane energizante din...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa. Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor. Nu este nevoie...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu galuste si sos de...

Postat de: trifadalia in Pui

Se rade ceapa pe razatoarea cea mare si se pune la calit in uleiul incins, se adauga boiaua de ardei dulce, apoi pulpele si se amesteca pana ce isi schimba culoarea. Se adauga apa cat sa le...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi noi, cu marar...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Preparare cartofi Într-o oală, punem apă la fiert, cu puțină sare. Spălăm foarte bine cartofii de praf şi pământ și îi curăţăm de coajă. Dacă sunt prea...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu fulgi de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Se amesteca untul cu zaharul brun, lapte si vanilie, apoi se adauga oul. Se pun ingredientele uscate si anume: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. La sfarsit se adauga nuca macinata si...Citeste continuarea

Club sandwich cu ou

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm. Se face o maioneză ușoară dintr-un...Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de: Valclaudia in Piine

Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam. Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in...Citeste continuarea

Costita si cartofi noi la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai alegem cartofii, sa fie nici foarte mic, dar nici mari, potriviti ca marime, ii spalam bine. Curatam usturoiul si-l zdrobim. Intr-un castron incapator, punem usturoiul zdrobit,...Citeste continuarea

Desert tort racoros de vara

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si se mai mixeaza...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu cirese si...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii. Ingredientele lichide: ulei, esenta...Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar verde si sos...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos. Condimentam dupa gust cu fulgi de chili, sare, piper...Citeste continuarea

Salata de pastai

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai punem pastaile la fiert, cu un praf de sare. Separat fierbem un ou si din galbenusul fiert+ galbenusul crud + uleiul vom face maioneza: punem galbenusurile intr-un bol, amestecam...Citeste continuarea

Ceafa de porc marinata, la gratar

Postat de: Mutulica in Porc

Condimentati bucatile de ceafa cu sare, piper, cimbru si boia dulce, apoi asezati-le in vasul de marinare, stropind fiecare bucata cu ulei. Inchideti vasul si vidati-l. Pastrati-l la rece cca. o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca, capsuni...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta...Citeste continuarea

Pulpe superioare si garnitura de...

Postat de: mirela0911 in Pui

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele. Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata,...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La...Citeste continuarea

Aperitiv mini mozzarella pane

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de...Citeste continuarea

Briose cu unt si cas

Postat de: mirela0911 in Mancare copii

Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se...Citeste continuarea

Supa pentru doi

Postat de: Constelatialeu in Supe

Mai intai curatam legumele si le punem la fiert cu apa si 1 lingurita de sare. Cand s-au fiert, le scoatem din apa si pe punem in blender impreuna cu rosiile din conserva, le pasam bine, apoi...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate

Postat de: Mutulica in Mancaruri cu carne

  Amestecati bulionul cu o lingurita de boia ( dulce cu iute ), miere, sosul de soia, tarhon si oregano, apoi ungeti pulpele de pui cu acest amestec. Puneti carnea de pui la marinat...Citeste continuarea

Desert gogosi braziliene

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pregătim aluatul pentru gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos Separăm gălbenușurile de albușuri, iar albușurile le punem într-o caserolă și le dăm la congelator, pentru...Citeste continuarea

Desert chec pufos

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zaharul. Mixezi aproximativ 10 minute. Adaugi, pe rand, uleiul in fir subtire si galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsune si 3 ani de...

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se...Citeste continuarea

Mic dejun hiperproteic din oua cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta.  Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra...Citeste continuarea

Spaghete in sos de Ketchup cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Spaghete

Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici.  Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj....Citeste continuarea

Paste cu midii in sos de rosii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]