A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Spaghete cu ce am gasit prin frigider

Postat de: Constelatialeu in Spaghete

Mai intai am pus spaghetele la fiert, intr-o oala inalta am pus apa cu o jumatate de lingurita de sare si am lasat sa clocoteasca, apoi am pus spaghetele sa fiarba cca 8 min, apoi le-am pus in...Citeste continuarea

Snitele de pui in crusta de mustar...

Postat de: RuxyRux in

Intr-un bol adanc se amesteca ouale cu mustarul, cu 3 linguri de apa minerala, un praf bun de sare, putin piper, se adauga jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine. Se pune apoi...Citeste continuarea

Varza calita, cu carnat afumat

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Tăiem cârnatul în bucăți potrivite, îl crestăm, după care îl punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă cârnatul este proaspăt, îl...Citeste continuarea

Desert negresa cu zmeura

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute). Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu curry verde

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletul de porc intreg. Rumeniti carnea 10...Citeste continuarea

Desert placinta cu zahar

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul  + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele....Citeste continuarea

Aperitiv fritata/ Omleta cu...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si...Citeste continuarea

Sirop de zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / Compot

Zmeura se spala si se amesteca cu zaharul. Se lasa la rece doua-trei ore pana cand isi lasa zeama. Dupa aceea, se pune la fiert impreuna cu apa si zeama de lamaie. Se incalzeste cuptorul, apoi...Citeste continuarea

Sirop de coacaze rosii

Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / Compot

Coacazele se spala si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul. Se tin la frigider pana a doua zi, amestecand din cand in cand prin ele. In urmatoarea zi se pun intr-un tuciulet, se adauga...Citeste continuarea

Desert chec cu visine

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Cand spuma e tare, se adauga zaharul si se bate pana obtinem o spuma tare. Se adauga apoi galbenusurile, batand tot cu mixerul si untul...Citeste continuarea

Ostropel moldovenesc, din carne de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Pieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil....Citeste continuarea

Pulpa de miel cu oregano si...

Postat de: mihaelar63 in

 Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu susan

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe. Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate,...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor in vas de lut

Postat de: Pungasa_Rogue in

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi...Citeste continuarea

Rulada din carne de porc umpluta cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala carnea de porc, se taie astfel incat sa devina o bucata mare si intinsa si se bate cu ciocanul. Se da cu putina sare si cu condimentele...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui in...

Postat de: Pungasa_Rogue in

Muschiuletul de pui se spala si se taie bucatele. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de   ierburi si boia de la...Citeste continuarea

Turnulete de pui, vinete si dovlecei

Postat de: ladydi in Pui

Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde,...Citeste continuarea

Desert negresa cu cirese si cocos

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Faina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos). Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza....Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: simona72 in

Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele...Citeste continuarea

Desert prajitura Mirela

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi,...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu cartofi

Postat de: cristina1985 in

Chiftele: Se toaca ceapa marunt, se caleste pana se inmoaie. Se amesteca carnea cu sare, piper, pesmet, ou, patrunjel tocat si ceapa calita. La sfarsit se pune si condimentul de chiftele Delikat,...Citeste continuarea

Paine cu telemea, marar si ierburi...

Postat de: eumimi in

Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si...Citeste continuarea

Piept de curcan la grill

Postat de: xana in Curcan

Condimentam carnea cu paprika, 1 catel de usturoi zdrobit, sosul Worcestershire, sare, piper si 2 linguri din cantitatea de ulei apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Incingem...Citeste continuarea

Dovlecei crocanti, in pesmet...

Postat de: privatelaura in

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Dovleceii se spala si se sterg. Se taie bastonase potrivite. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline....Citeste continuarea

Peste in crusta de sare aromata

Postat de: xana in

Curatam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie. Batem putin albusurile cu cele 2...Citeste continuarea

Ciuperci marinate

Postat de: xana in

Stergem ciupercile de eventualele impuritati si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le stropim cu doua linguri din cantitatea de ulei de masline si putina sare, apoi le dam la cuptorul pre...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza si usturoi

Postat de: trifadalia in Salate

Se rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda....Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Postat de: mirela0911 in

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul. Se adauga mai intai uleiul, se mixeaza bine, apoi iaurtul, iar la final faina si praful de copt....Citeste continuarea

Ficatei in stil grecesc cu lamaie...

Postat de: rocsi_1612 in Ficat

Ficateii ii puneti in apa rece 20 de minute. Dupa acest timp, ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita.  Pe o farfurie...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci de padure si pui...

Postat de: simona72 in

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute. Spalam...Citeste continuarea

Paste cu dovlecei si piept de pui

Postat de: eumimi in

Taiem pieptul de pui si il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Lasam pe foc doar pana cand se patrunde pieptul de pui si devine albicios ( nu prajim). Adaugam ceapa taiata julienne si mai lasam...Citeste continuarea

Tocanita de galbiori cu sos de...

Postat de: privatelaura in Mancaruri de legume

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: licurici_lra in Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...Citeste continuarea

Foccacia cu rozmarin si parmezan

Postat de: licurici_lra in

Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia, 2...Citeste continuarea

Salata cu calamar si loboda de gradina

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati loboda cu apa rece, o lasati sa se scurga de apa. Taiati loboda fasii. Spalati ridichile si le taiati rondele. Scurgeti boabele de porumb de lichidul in care au...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: merisor67 in

Trecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul. Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă. Pătrunjelul verde îl...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita de vie pe...

Postat de: ladydi in

  Spalam foile de vita de vie si le oparim cateva minute, apoi le punem la scurs. Amestecam carnea tocata cu dovlecelul ras, cu morcovul ras, cu ceapa verde tocata marunt, loboda si...Citeste continuarea

Supa-crema de ardei copti

Postat de: RODIMUR in Supe/Ciorbe

Se scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă. Se curăță...Citeste continuarea

Aperitiv invartita cu branza sarata

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet. Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul. Ungem...Citeste continuarea

Crochete din cartofi cu soia

Postat de: Valclaudia in

Am fiert cartofii, i-am curatat de coaja si i-am lasat la racit. Granulele de soia le-am pus la fiert pentru 5 minute in apa cu 1/4 plic condiment pentru preparate din cartofi. Dupa ce au...Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu maghiran

Postat de: Valclaudia in

Spalam rosiile, le taiem in sferturi si le indepartam coditele si partea lemnoasa. Punem rosiile la fiert intr-un litru de apa plata impreuna cu zarzavatul pentru ciorbe. Lasam la fiert 15...Citeste continuarea

Ciulama picanta de ciuperci

Postat de: Valclaudia in

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar. Punem ciupercile...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pestrita cu cimbrisor

Postat de: Valclaudia in

Fasolea se pune de seara la hidratat in apa calda. Dimineata scurgem apa si o clatim boabele de fasole. Punem fasolea la fiert in apa cu sare, o lasam sa clocoteasca 15 minute. Scurgem...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lapte...

Postat de: sufletista in Torturi

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam esenta si zeama de lime....Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu capsune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri. Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu coacaze rosie

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]