Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Spaghete cu ce am gasit prin frigider
Postat de: Constelatialeu in SpagheteMai intai am pus spaghetele la fiert, intr-o oala inalta am pus apa cu o jumatate de lingurita de sare si am lasat sa clocoteasca, apoi am pus spaghetele sa fiarba cca 8 min, apoi le-am pus in...Citeste continuarea
Snitele de pui in crusta de mustar...
Postat de: RuxyRux inIntr-un bol adanc se amesteca ouale cu mustarul, cu 3 linguri de apa minerala, un praf bun de sare, putin piper, se adauga jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine. Se pune apoi...Citeste continuarea
Varza calita, cu carnat afumat
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeTăiem cârnatul în bucăți potrivite, îl crestăm, după care îl punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă cârnatul este proaspăt, îl...Citeste continuarea
Desert negresa cu zmeura
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe pun la mixer ouale intregi, impreuna cu praful de sare, vanilia si zaharul si se mixeaza pana ce isi dubleaza volumul ( in jur de 7 minute). Intre timp intr-un bol, se topeste untul, apoi se...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu curry verde
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletul de porc intreg. Rumeniti carnea 10...Citeste continuarea
Desert placinta cu zahar
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele....Citeste continuarea
Aperitiv fritata/ Omleta cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si...Citeste continuarea
Sirop de zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / CompotZmeura se spala si se amesteca cu zaharul. Se lasa la rece doua-trei ore pana cand isi lasa zeama. Dupa aceea, se pune la fiert impreuna cu apa si zeama de lamaie. Se incalzeste cuptorul, apoi...Citeste continuarea
Sirop de coacaze rosii
Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / CompotCoacazele se spala si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul. Se tin la frigider pana a doua zi, amestecand din cand in cand prin ele. In urmatoarea zi se pun intr-un tuciulet, se adauga...Citeste continuarea
Desert chec cu visine
Postat de: trifadalia in PrajituriSe separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Cand spuma e tare, se adauga zaharul si se bate pana obtinem o spuma tare. Se adauga apoi galbenusurile, batand tot cu mixerul si untul...Citeste continuarea
Ostropel moldovenesc, din carne de...
Postat de: RODIMUR in PorcPieptul de porc se spală, se scurge de apă și se porționează. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în uleiul încins în prealabil....Citeste continuarea
Pulpa de miel cu oregano si...
Postat de: mihaelar63 inPulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de...Citeste continuarea
Aperitiv friganele cu susan
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriFeliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe. Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate,...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor in vas de lut
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc umpluta cu...
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala carnea de porc, se taie astfel incat sa devina o bucata mare si intinsa si se bate cu ciocanul. Se da cu putina sare si cu condimentele...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de pui in...
Postat de: Pungasa_Rogue inMuschiuletul de pui se spala si se taie bucatele. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de ierburi si boia de la...Citeste continuarea
Turnulete de pui, vinete si dovlecei
Postat de: ladydi in PuiTaiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde,...Citeste continuarea
Desert negresa cu cirese si cocos
Postat de: licurici_lra in PrajituriFaina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos). Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de...Citeste continuarea
Desert Tiramisu
Postat de: licurici_lra in PrajituriGalbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza....Citeste continuarea
Desert nuci umplute
Postat de: mirela0911 in PrajituriCojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: simona72 inPentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele...Citeste continuarea
Desert prajitura Mirela
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi,...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor cu cartofi
Postat de: cristina1985 inChiftele: Se toaca ceapa marunt, se caleste pana se inmoaie. Se amesteca carnea cu sare, piper, pesmet, ou, patrunjel tocat si ceapa calita. La sfarsit se pune si condimentul de chiftele Delikat,...Citeste continuarea
Paine cu telemea, marar si ierburi...
Postat de: eumimi inMai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si...Citeste continuarea
Piept de curcan la grill
Postat de: xana in CurcanCondimentam carnea cu paprika, 1 catel de usturoi zdrobit, sosul Worcestershire, sare, piper si 2 linguri din cantitatea de ulei apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Incingem...Citeste continuarea
Dovlecei crocanti, in pesmet...
Postat de: privatelaura inSe preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Dovleceii se spala si se sterg. Se taie bastonase potrivite. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline....Citeste continuarea
Peste in crusta de sare aromata
Postat de: xana inCuratam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie. Batem putin albusurile cu cele 2...Citeste continuarea
Ciuperci marinate
Postat de: xana inStergem ciupercile de eventualele impuritati si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le stropim cu doua linguri din cantitatea de ulei de masline si putina sare, apoi le dam la cuptorul pre...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza si usturoi
Postat de: trifadalia in SalateSe rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeSe taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda....Citeste continuarea
Spaghete cu chiftelute in sos de rosii
Postat de: mirela0911 inMorcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caise
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul. Se adauga mai intai uleiul, se mixeaza bine, apoi iaurtul, iar la final faina si praful de copt....Citeste continuarea
Ficatei in stil grecesc cu lamaie...
Postat de: rocsi_1612 in FicatFicateii ii puneti in apa rece 20 de minute. Dupa acest timp, ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita. Pe o farfurie...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci de padure si pui...
Postat de: simona72 inPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute. Spalam...Citeste continuarea
Paste cu dovlecei si piept de pui
Postat de: eumimi inTaiem pieptul de pui si il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Lasam pe foc doar pana cand se patrunde pieptul de pui si devine albicios ( nu prajim). Adaugam ceapa taiata julienne si mai lasam...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori cu sos de...
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeSe spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: licurici_lra in LasagnaSe incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...Citeste continuarea
Foccacia cu rozmarin si parmezan
Postat de: licurici_lra inSe cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia, 2...Citeste continuarea
Salata cu calamar si loboda de gradina
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati loboda cu apa rece, o lasati sa se scurga de apa. Taiati loboda fasii. Spalati ridichile si le taiati rondele. Scurgeti boabele de porumb de lichidul in care au...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: merisor67 inTrecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul. Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă. Pătrunjelul verde îl...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita de vie pe...
Postat de: ladydi inSpalam foile de vita de vie si le oparim cateva minute, apoi le punem la scurs. Amestecam carnea tocata cu dovlecelul ras, cu morcovul ras, cu ceapa verde tocata marunt, loboda si...Citeste continuarea
Supa-crema de ardei copti
Postat de: RODIMUR in Supe/CiorbeSe scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă. Se curăță...Citeste continuarea
Aperitiv invartita cu branza sarata
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 200 grade C. Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet. Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul. Ungem...Citeste continuarea
Crochete din cartofi cu soia
Postat de: Valclaudia inAm fiert cartofii, i-am curatat de coaja si i-am lasat la racit. Granulele de soia le-am pus la fiert pentru 5 minute in apa cu 1/4 plic condiment pentru preparate din cartofi. Dupa ce au...Citeste continuarea
Supa crema de rosii cu maghiran
Postat de: Valclaudia inSpalam rosiile, le taiem in sferturi si le indepartam coditele si partea lemnoasa. Punem rosiile la fiert intr-un litru de apa plata impreuna cu zarzavatul pentru ciorbe. Lasam la fiert 15...Citeste continuarea
Ciulama picanta de ciuperci
Postat de: Valclaudia inSpalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar. Punem ciupercile...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pestrita cu cimbrisor
Postat de: Valclaudia inFasolea se pune de seara la hidratat in apa calda. Dimineata scurgem apa si o clatim boabele de fasole. Punem fasolea la fiert in apa cu sare, o lasam sa clocoteasca 15 minute. Scurgem...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lapte...
Postat de: sufletista in TorturiMixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam esenta si zeama de lime....Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu capsune
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri. Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu coacaze rosie
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt,...Citeste continuarea


















