Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paste cu sos de rosii picant
Postat de: sufletista inFasolea verde o rupem bucati si o fierbem in apa cu sare, o scurgem bine de apa. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Le scurgem de apa si le trecem pe...Citeste continuarea
Pizza formaggi
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PizzaAm pregatit aluatul, amestecand apa calduta cu drojdia, sarea, zaharul, uleiul si faina. Am framantat putin, apoi am lasat aluatul sa creasca putin. Intre timp am pregatit ingredientele pentru...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi
Postat de: sufletista inPulpele de pui le curatam,spala, le taiem in 2. Intr-un castron amestecam uleiul de masline cu condimentele. Adaugam amestecul de condimente peste pulpe, adaugam vinul si amestecam bine,...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu branza de vaci
Postat de: sufletista inDovleceii ii curatam de coaja, taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga de apa cca 30 min - 1 ora, daca avem timp. Batem ouale...Citeste continuarea
Vinete pane in crusta crocanta
Postat de: sufletista inVanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora,...Citeste continuarea
Desert tarta crumble cu mascarpone...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea. Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile. Puneti si cele doua oua, framantati bine. O...Citeste continuarea
Ciorba de peste cu ierburi de gradina
Postat de: BakeUpArtist inAm pus la fiert ceapa și usturoiul întregi, cu puțină sare. După ce au fiert, le-am scos din oală și am adăugat morcovii și dovleceii tăiați. Până s-au înmuiat puțin...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu ochi romanesc
Postat de: Ksenya in CiorbeLegumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic. Rosiile...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cartofi, cu...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriPreparare ruladă Pasul 1. Răzuim cașcavalul, pe răzătoarea mică și-l împărțim în 3 părți, aproximativ egale. Tava pregătită pentru a găti rulada, o tapetăm cu...Citeste continuarea
Paine cu rozmarin
Postat de: Bunica in PiineAmesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute. Ia un vas larg pentru framantat. Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta...Citeste continuarea
Paine cu rozmarin si cascaval
Postat de: Bunica in PiineSe cerne faina intr-un vas de framantat. La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana. Strangi...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate, la cuptor
Postat de: MotanLaOale inPulpele se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Pulpele se dau prin amestec bine, bine, se pune folie...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si carne tocata
Postat de: RODIMUR in PorcSe face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o...Citeste continuarea
Musaca de vinete cu dovlecei
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeSpălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu bacon afumat si...
Postat de: merisor67 in CiorbeCurățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem...Citeste continuarea
Desert lava cake
Postat de: butoiaurora76 in DulciuriSe topeste ciocolata cu untul pe bain marie, se adauga ouale, apoi galbenusurile amestecand bine dupa ele, zaharul pudra iar la final faina, esenta de vanilie si praful de sare. Se amesteca...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi noi,...
Postat de: mihaelar63 inPulpele de pui se curata bine si se spala. Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor. Muschiuletul de porc se feliaza. Asezati puiul,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: xana in PrajituriCrema: Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste. Dam la frigider pentru cca 2 ore....Citeste continuarea
Dulceata proaspata de capsuni cu...
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemFolositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte. Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru compozitia maro am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat un praf de sare, uleiul si laptele. Am adaugat si faina amestecata cu cacaua si trei sferturi din plicul de...Citeste continuarea
Pui cu cartofi la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu inAm spalat puiul, apoi i-am facut masaj cu ulei, condimente pentru pui Delikat, amestec de ierburi si boia Delikat si putina sare. Am asezat puiul intr-un vas termorezistent, am adaugat putina...Citeste continuarea
Pasta de mititei pe paine
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie painea felii daca este intreaga. Se ia cate o felie de paine si se intinde pasta de mici pe toata suprafata acesteia. Optional se poate intinde pasta fata-verso. Se incinge gratarul...Citeste continuarea
Friptura mixta
Postat de: Constelatialeu inAm spalat si curatat pulpele de pui, le-am portionat, aripioarele le-am spalat, iar muschiuletul l-am portionat. Am presarat sare pe ele si apoi condimente de la Delikat si le-am asezat in tava de...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ficatei picanti si...
Postat de: madi_marin inCeapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se adauga si cateii de usturoi, apoi ficateii condimentati din belsug cu sare, oregano, condiment pentru gratar si un praf de chilli si...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei cu ierburi de...
Postat de: GeorgianaGrigorescu inAm batut putin ouale. Am adaugat dovleceii rasi si scursi de zeama, morcovul ras, usturoiul verde tocat, mozzarella si branza rase, pesmetul, sare si ierburi de gradina de la Delikat. Am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caise si zmeura
Postat de: panacris in PrajituriOuale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu...Citeste continuarea
Cartofi cu boia si cotlet de porc
Postat de: cristina1985 inPentru cartofi: Se spala bine si se pun la fiert cu coaja, timp de 1 ora (cel mult 1 ora si 30 minute). Ii verificati cu furculita, iar cand sunt gata, se lasa la racit. Cotletele de porc sau...Citeste continuarea
Salata de porumb cu avocado si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalatePorumbul se scurge de apa si se adauga intr-un vas incapator. Rosia si avocadoul se taie cuburi, patrunjelul se toaca, iar salata se taie fasii. Intr-un bol mic, se amesteca...Citeste continuarea
Risotto din quinoa la cuptor cu...
Postat de: Satisfyyourcravings inSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi. Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si...Citeste continuarea
Desert cornulete pentru Picnithlon
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca. Intr-un castron incapator am cernut cca...Citeste continuarea
Sarmale la tuci pentru Picnithlon
Postat de: Constelatialeu inPentru ca este vara, am pus varza la murat, am oparit cca. 6 verze potrivite in apa cu sare, apoi le-am asezat intr-un butoias si am turnat saramura fierbinte si am lasat butoiul in bataia...Citeste continuarea
Desert tort aniversar
Postat de: Bunica in TorturiBLATUL Separa galbenusul de albus. Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri. Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile. Scoate telurile si adauga vanilia,...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci
Postat de: Ksenya inIntr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete; cand ardeiul s-a calit putin, adaugam ciupercile si vinul. Peste 5 minute, adaugam si rosiile si condimentele...Citeste continuarea
Desert prajitura Milli
Postat de: katty in PrajituriPunem intr-o craticioara ingredientele pentru foi, in afara de faina si bicarbonat. Le punem la foc mic si amestecam continuu pana amestecul se omogenizeaza si se incalzeste. Turnam amestecul cald...Citeste continuarea
Cotlete de miel cu sos de cirese...
Postat de: Ksenya inCotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute. Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca zapada
Postat de: katty in PrajituriPunem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem...Citeste continuarea
Salata Mimoza
Postat de: Ksenya in SalateFierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine, iaurt...
Postat de: aliliana in PrajituriSparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza. ...Citeste continuarea
Creveti cu paste colorate
Postat de: Bunica in Fructe de mareIntr-o tigaie se pune uleiul de masline, lasandu-se pe foc 2-3 minute. Pune crevetii decorticati si amesteca usor timp de 5 minute. Adauga sucul de portocale si lasa pe foc 2-3 minute. Se...Citeste continuarea
Placinta de cartofi
Postat de: katty inCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii acopere si putina sare pentru 10 minute, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si usturoiul si le...Citeste continuarea
Fricasse de pui si crutoane cu...
Postat de: katty in DulciuriCuratam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas...Citeste continuarea
Desert prajitura Jerbo
Postat de: Bunica in PrajituriSe amesteca bine faina cu untura. In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut. Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor....Citeste continuarea
Ardei umpluti, in sos de rosii cu...
Postat de: merisor67 inMai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii. Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente,...Citeste continuarea
Orez cu legume si salata de varza
Postat de: Bunica inCeapa se curata, spala si toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ardeiului i se scoate cotorul, se spala si se toaca marunt. Se ia o tigaie, se pune o...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza murata
Postat de: Bunica inPregatim varza. Varza se desface in foi. Foile se taie in doua, scotand cotorul. Punem foile de varza in apa rece, pentru a se duce din acreala si ne ocupam de carne. Intr-un vas...Citeste continuarea
Pastai verzi cu ierburi de gradina
Postat de: eumimi in DulciuriCuratam mai intai pastaile: taiem capetele, le taiem in 2 sau in 3, le spalam bine si le punem la fiert in apa cu sare. Usturoiul il pisam, adaugam un praf de sare si-l adaugam peste...Citeste continuarea
Quiche cu dovlecel
Postat de: cristina1985 inAluat: Se amesteca faina, sarea, praful de copt, amestecul de ierburi si marar Delikat (pesmetul nu se pune in aluat). Se adauga untul si se mixeaza pana cand aluatul este nisipos. Se pune apa si...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez
Postat de: Bunica inSpala ardeii si scoate-le cotorul. Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt. Intr-un vas pune ceapa, 150 ml. apa si pune pe foc. Cand ceapa este sticloasa, adauga orezul si lasa la fiert....Citeste continuarea
Cartofi dulci spiralati cu sunca,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii. Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja...Citeste continuarea
Musaca reinterpretata
Postat de: Bunica in PorcPentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert. Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti. Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja. Cat fierb cartofii ne ocupam de...Citeste continuarea


















