Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...Citeste continuarea
Desert prajitura Fantezie cu visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Postat de: amalia01 inPentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece. Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt. Pui apa in oala si,...Citeste continuarea
Tocanita de hribi putin...
Postat de: abetina inSe curata ceapa si se pune la prajit cu ulei de masline, se prajeste ceapa foarte bine, pana devine translucida, apoi se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan si condimente...
Postat de: RODIMUR inCeapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce...Citeste continuarea
Curmale in sirop de cafea cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileCafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legumeDovlecelul se curata de seminte cu o lingura si se rade (pe razatoarea cu ochiuri mici), la fel cartoful si morcovul. Se lasa cateva minute, apoi se storc bine. Se pune sare, piper, usturoi...Citeste continuarea
Musaca de vinete
Postat de: cristina1985 inSe caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti...Citeste continuarea
Desert prajitura cu banane si zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar...Citeste continuarea
Salata incropita
Postat de: Constelatialeu in SalateMai intai punem sa fiarba cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja si ii taiem bucatele mai mici. Separat fierbem si morcovii si ouale le fierbem...Citeste continuarea
Ardei umpluti, reteta reinterpretata
Postat de: ancutsa in PorcSe spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs. Carnea de porc se toaca, apoi se...Citeste continuarea
Desert fructe macerate in mirodenii...
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe adauga zaharul, impreuna cu 100 ml apa rece, apa de trandafiri, scortisoara, cardamomul usor zdrobit, hibiscus/ petale trandafir si nucsoara intr-o craticioara si se incalzesc usor pana cand...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, carne tocata...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCeapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...Citeste continuarea
Desert tarte cu ciocolata si fructe
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat...Citeste continuarea
Pizza cu salam si porumb
Postat de: ancutsa inPentru aluat: se amesteca drojdia uscata cu putina faina, se adauga apa, uleiul, oregano si sarea. Se amesteca si se framanta, adaugand faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: RODIMUR in ConserveSe aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă. Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de...Citeste continuarea
Pizza Delik'at (a)
Postat de: amalia01 inAsezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura. Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina. Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se...Citeste continuarea
Specialitate de ardei umpluti cu...
Postat de: simona72 in PuiSe coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor. Pentru umplutura: se taie ceapa...Citeste continuarea
Oua aurii cu Delikat- condimente...
Postat de: Satisfyyourcravings inOuale se amesteca cu turmericul si condimentele pentru chiftele. Ceapa se toaca rondele, impreuna cu chilliul si usturoiul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga frunzele de...Citeste continuarea
Smoothie pentru micul dejun cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in BauturiSe adauga toate ingredientele in vasul unui blender si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Se consuma imediat. Citeste continuarea
Lasagna vegetariana la tigaie cu...
Postat de: Satisfyyourcravings inIntr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...Citeste continuarea
Ardei umpluti - reteta...
Postat de: abetina in OaieLa prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona...Citeste continuarea
Rulada din carne de pui umpluta cu...
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala pieptul de pui, se taie astfel incat sa se obtina o bucata mai mare si se bate cu ciocanul. Se unge pe ambele parti cu sare si cu amestecul...Citeste continuarea
Curry de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry. Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si...Citeste continuarea
Aperitiv castraveciori murati pane
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriCastravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul....Citeste continuarea
Desert cheesecake cu morcovi si afine
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: se aleg doua tavi mai mici sau una mai mare, care se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mici. Caisele uscate se taie marunt si se...Citeste continuarea
Caramel summer macchiato
Postat de: Oana in CafeaPune siropul caramel in pahar. Pune lapte in recipientul special. Pune o monodoza de cafea de 45 mm in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Apasa o data si prepara un latte...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu afumatura la...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carnePentru inceput, punem cartofii curatati si taiati la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt gata, ii pasam si adaugam laptele si untul. Omogenizam bine compozitia...Citeste continuarea
Tocanita de hribi cu ceapa si marar
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPunem, într-un ceaun wok, în cazul meu), uleiul la încins. Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele. Le călim în uleiul încins,...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti, cu crema...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face crema, chiar cu câteva ore înainte. Se amestecă zahărul cu amidonul și vanilia, se încorporează gălbenușurile și se adaugă, puțin...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata si capsuni
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu faina fara...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se...Citeste continuarea
Ardei copti umpluti cu branzeturi
Postat de: simona72 inSe coace ardeiul capia pe o plita. Se curata de coaja. Se scot semintele si cotorul in asa fel incat sa ramana ardeiul cat mai intreg. Se taie cubulete branzeturile, pastrama de porc si rosia....Citeste continuarea
Rasol de vitel, cu legume si mujdei...
Postat de: RODIMUR in VitaPentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html În...Citeste continuarea
Rasol de pui cu galuste imperiale
Postat de: panacris in Supe/CiorbePuiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!) pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi...Citeste continuarea
Pizza cu blat de broccoli
Postat de: Bunica inSpala broccoli si sterge-l cu un servetel absorbant de bucatarie. Desfa broccoli in buchetele mici. Marunteste fiecare buchetel. Eu l-am maruntit in robot,dar poate fi maruntit si la cutit....Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: Valclaudia inCeafa de porc se taie bucatele si se asaza in tava. Preincalzim cuptorul la 220 grade C. Carnaciorii semi-afumati se taie bucatele, la fel si cabanosii. Adaugam untura peste carne in...Citeste continuarea
Hribi sotati
Postat de: Valclaudia inCuratam hribii si ii spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu un catel de usturoi la foc, cand incepe sa dea in clocot, adaugam pe rand hibii si ii oparim pret de 2-3 minute. Hribii se scot...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci brune
Postat de: Constelatialeu inCiupercile le-am spalat de eventualele impuritati, apoi le-am taiat in bucati mai mari. Am asezat pe foc un tuciulet, am pus untul. Separat am taiat ceapa marunt si apoi am adaugat-o peste...Citeste continuarea
Crutoane din paine neagra cu...
Postat de: Constelatialeu inAm taiat franzela in felii si apoi in cubulete mici, am adaugat ulei de masline si am omogenizat, apoi am presarat amestec ierburi de gradina, am bagat la cuptorul incalzit pentru cca 15 min cat...Citeste continuarea
Supa de la 1913 actualizata
Postat de: Constelatialeu in SupeIn primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...Citeste continuarea
Supa de pui cu crutoane si ou
Postat de: katty in SupeTaiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari,sare, cateva boabe de piper si foile...Citeste continuarea
Tarta cu varza, ciuperci si piept...
Postat de: cristina1985 inSe taie ciupercile si se fierb (separat) in apa cu sare, timp de 15-20 min. Ceapa se toaca marunt, se caleste, se adauga pieptul de pui (cubulete) si se lasa pana devine alb. Adaugati...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu galuste bavareze
Postat de: sufletista in Supe/CiorbeTaiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti. Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac. In...Citeste continuarea
Ciorba de conopida
Postat de: trifadalia in SupeGatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os. Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece....Citeste continuarea
Supa din rasol de vitel, cu galuste...
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat am topit cele 240 g ciocolata neagra cu untul. Am lasat sa se racoreasca. Intre timp am mixat ouale spuma cu un praf de sare si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu...Citeste continuarea
Cartofi crocanti la cuptor cu...
Postat de: Satisfyyourcravings inSe amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cartofii se curata de coaja si se...Citeste continuarea
Ciorba cu rosii, dovlecei si pastai
Postat de: rocsi_1612 in Supe/CiorbeIntai puneti niste apa la fiert. Cand da in clocot, puneti rosiile spalate si le opariti 2-3 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti si le scoateti cotoarele....Citeste continuarea
Desert chec cu iaurt si afine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm mixat spuma ouale cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul. Am adaugat untul moale, apoi iaurtul mixand continuu. Am adaugat si esenta de lamaie si apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea


















