Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: sufletista inMousse de ciocolata- ciocolata rupta bucatele cu frisca 100 ml cu lingurita de chilli, am pus pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Desert pere cu miere si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPerele se spală bine, se șterg și se taie de-a lungul în două, după care se curăță de semințe și se crestează pe alocuri, pe partea interioară, pentru a permite mierii de albine...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si ciuperci...
Postat de: sufletista inIntr-o tigaie calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile fierte si lasam sa se caleasca cca. 3 min. Amestecam unsor cu paleta, adaugam usturoiul pisat, condimentele dupa gust, lasam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPrajitura: Topiti pe baie de aburi untul, iar in alt bol, puneti ciocolata alba si o topiti. Le lasati sa se tempereze. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Adaugati untul topit,...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura
Postat de: sufletista in DulciuriPrima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine. In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in...Citeste continuarea
Aperitiv Yoka – rulou cu branza...
Postat de: Ksenya in SandvisuriSe desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi. Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut. Se presara cu branza de capra sau cas. Se presara cu patrunjel. Se...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: sufletista in CiorbeOasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os. Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt. Rosiile le decojiom si le...Citeste continuarea
Desert prajitura Zserbo Szelet -...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriIntr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine....Citeste continuarea
Piept de pui la grill, cu legume...
Postat de: RODIMUR inSe curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează. Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi marinati in...
Postat de: mirela0911 inSe spala bine bucatile de carne, apoi se sterg de apa. Intr-un bol se pune iaurtul si se adauga sarea, piperul proaspat macinat, condimentele pentru pui, boiaua de ardei iute si granulele de...Citeste continuarea
Sos alb, cu mustar si smantana
Postat de: RODIMUR in SosuriCeapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se călește ușor în ulei, la foc mic, până se înmoaie. Se adaugă, în tigaie, untul tăiat felii...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie rondele (semirondele, dacă sunt mai mari) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Între timp se curăță cartofii, se...Citeste continuarea
Desert prajitura spargatorul de nuci
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm tocat mixul de nuci. Am topit ciocolata cu untul. Am mixat spuma ouale cu sarea si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu untul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. La...Citeste continuarea
Coaste picante cu cartofi
Postat de: licurici_lra inCondimentele (chilli, piper boabe, condimente pentru porc si sare) se zdrobesc impreuna, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Coastele se spala, apoi se ung cu amestecul de condimente si se...Citeste continuarea
Aperitiv ciabatta cu unt si mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm amestecat untul moale cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea si piperul. Am taiat ciabatta cuburi, dar nu am strapuns pana jos. Am introdus amestecul de unt in toate taieturile si...Citeste continuarea
Desert chec umed de post, cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriDesfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol. Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari. Amestecăm uleiul cu apa. Cernem o parte...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte, cremos si aromat
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe curata eventual orezul si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu apa intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se adauga si sarea si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu mere verzi
Postat de: RuxyRux in DulciuriMerele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg. Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.),...Citeste continuarea
Desert tort Marius 37
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10...Citeste continuarea
Smoothie solar
Postat de: amalia01 in Love SmoothiesUmezesti bine gura paharului cu lamaie si o incarci cu scortisoara. Fructele le tai felii si le blendezi maximum 2 minute la viteza maxima. Torni fructele in pahar si adaugi usor...Citeste continuarea
Pastrav cu legume
Postat de: abetina inSe curata pestele, se clateste si se asaza in tava, se adauga peste el gogosarul feliat, rosia felii, ceapa felii, sare, amestec ierburi cu boia, oregano, ulei de masline, 200 ml.apa si se da tava...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu verdeturi
Postat de: panacris inPulpa de miel se crestează pe alocuri, se masează cu uleiul de măsline și se pune la prăjit într-o tigaie, atât cât să se formeze o crustă. Apoi se asezonează cu...Citeste continuarea
Naut crocant, aromatizat cu ierburi
Postat de: panacris inNăutul se lasă la umflat în apă rece, preferabil de seară până dimineața. Apoi se scurge și se pune la fiert, după preferința fiecăruia, în oala minune,...Citeste continuarea
Medalion de curcan cu galuste
Postat de: trifadalia in CurcanCeapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se...Citeste continuarea
Costite marinate de porc, cu...
Postat de: mihaelar63 inCostitele se portioneaza si se spala. Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati...Citeste continuarea
Placinta cu ficatei de pui
Postat de: rocsi_1612 inAluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, amestecati, apoi incorporati oul. Turnati laptele treptat,...Citeste continuarea
Mancare din carne de vita cu...
Postat de: panacris inCarnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă...Citeste continuarea
Savarina reinterpretata, cu sofran...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: in prima faza se pune sofranul cu apa calduta intr-un castron sa stea 10 minute la infuzat. Intr-un alt castron se pune laptele cald, zaharul, drojdia si 2 linguri faina. Se amesteca...Citeste continuarea
Muschiulet de porc la grill
Postat de: xana inTaiem muschiuletul in 2 sau 3 felii, nu prea subtiri si il condimentam cu amestecul Delikat. Dam la frigider pentru doua ore. Incingem grill-ul, ungem carnea cu uleiul de masline, apoi o prajim...Citeste continuarea
Aperitiv cu mozzarella si ierburi...
Postat de: xana inTaiem mozzarella si rosiile in cubulete la aceeasi marime si le amestecam bine cu amestecul de ierburi italiene Delikat, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Dam la frigider pentru...Citeste continuarea
Desert prajitura cu frisca, zmeura...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de...Citeste continuarea
Ciorba rosie cu perisoare din...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin. Adaugam rosiile pasate,...Citeste continuarea
Spaghete cu legume
Postat de: mirela0911 in SpagheteMai intai se pun spaghetele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor. Cand sunt gata, se strecoara, se trec sub un jet rapid de apa rece si se lasa la scurs. Se spala legumele....Citeste continuarea
Champignon de padure pane
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCiupercilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala sub jet fin de apa rece, cu grija sa nu se rupa ca sunt foarte fragile. Se pun la scurs intr-o strecuratoare din plastic, presaram si...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu mac si lamaie
Postat de: Valclaudia in DulciuriIntr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul, pudra de turmeric si praful de copt. Omogenizam bine ingredientele, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu mere de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriUmplutura: Se spala merele, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pune pe foc intr-o cratita, impreuna cu zaharul (dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele) si...Citeste continuarea
Desert guguluf cu lamaie si mac
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt,...Citeste continuarea
Sarmale surpriza
Postat de: MotanLaOale inVarza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate....Citeste continuarea
Creier de porc cu ceapa si ou
Postat de: trifadalia in PorcSe alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet. Se strecoara; iar cand este rece se taie felii. Cepa...Citeste continuarea
Desert strudel de post cu mere de vara
Postat de: Valclaudia in DulciuriMerele se spala bine si se curata de stricaciuni, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 200 gr. zahar tos si doua plicuri zahar vanilat. Cand...Citeste continuarea
Pui marinat la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiBucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de...Citeste continuarea
Supa picanta de mazare cu ierburi...
Postat de: Valclaudia inCuratam si spalam legumele proaspete. Ceapa se toaca marunt si se asaza in oala peste uleiul de floarea soarelui. Adaugam ardeiul gras galben taiat bucatele, rondelele de morcovi si...Citeste continuarea
Desert savarine dospite
Postat de: Valclaudia in PrajituriDrojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator. Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta. Mixam si obtinem un aluat...Citeste continuarea
Capellini cu galbiori in sos alb
Postat de: Valclaudia in SpaghetePunem pastele la fiert in multa apa clocotita cu sare si le fierbem 3 minute. Le trecem apoi printr-un jet scurt de apa rece si le lasam la scurs. Galbiorii ii curatam si ii spalam in mai multe...Citeste continuarea
Tocanita din cartofi noi
Postat de: Valclaudia inCartofii se curata, se spala si se taie bucati marisoare (cartofii medii ca marime pot fi taiati intai in jumatate, apoi in sferturi). Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala, ceapa si...Citeste continuarea
Desert mini savarine...
Postat de: privatelaura in PrajituriAlbușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixeaza până devin albe și capătă consistență. Se adaugă zahărul, mixând în continuu....Citeste continuarea
Desert savarina uriasa, cu esenta...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos și vanilia, mixând...Citeste continuarea
Desert tort Savarina bunicii
Postat de: eumimi in TorturiPregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu ierburi...
Postat de: RODIMUR inMușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Desert tort savarina reinterpretat
Postat de: MotanLaOale in TorturiSe dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de consistenta unei...Citeste continuarea


















