A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se...Citeste continuarea

Aperitiv scones cu bacon si cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele. Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu...Citeste continuarea

Paste cu prosciutto si caju

Postat de: caroline in Paste

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand. Intre timp ceapa o tocam...Citeste continuarea

Piept de rata cu piure de dovleac

Postat de: mirela0911 in Rata

Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este...Citeste continuarea

Supa crema de sfecla rosie

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt. Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se...Citeste continuarea

Supa crema de conopida la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital se pun legumele taiate cubulete: cartofii, prazul si conopida. Se adauga laptele de cocos si apa, se condimenteaza cu nucsoara,...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu mere si pere

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Incepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il...Citeste continuarea

Paine impletita cu mix de seminte...

Postat de: Oana in Slow Cooker

In apa calda pune drojdia, zaharul si 2 linguri de faina. Amesteca bine si lasa sa creasca 10-15 minute intr-un loc cald. Pune faina in bolul unui robot de bucatarie, adauga...Citeste continuarea

Poiana cu ciuperci

Postat de: caroline in Salate

Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt. Cartoii si morcovii ii curatam de coaja...Citeste continuarea

Tocana banateana cu galuste si...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele....Citeste continuarea

Desert mere umplute cu ciocolata si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Merele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul. Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si...Citeste continuarea

Ciorba de iepure

Postat de: sufletista in Ciorbe

Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o...Citeste continuarea

Dulceata de gutui, cu scortisoara...

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Gutuile se spală bine, ca să se curețe de tot puful, se șterg de apă, se decojesc și se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pune zahărul cu apa,...Citeste continuarea

Desert chec dungat

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul. Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul...Citeste continuarea

Desert carrot cake

Postat de: caroline in Torturi

Blat :   Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit. Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare. Separat amestecam...Citeste continuarea

Desert foi cu crema de lapte si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru foi amestecam intr-un vas uleiul, zaharul, laptele, oul si sarea. Adaugam si bicarbonatul. Amestecam bine si adaugam treptat faina cernutam, la final framantand usor compozitia. Mie mi-au...Citeste continuarea

Ratatouille cu fasole si friptura...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt.  Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul....Citeste continuarea

Desert napolitane cu ness si alune

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru crema de ness punem intr-un vas pe foc 140 ml apa cu 250 g zahar. Lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si acesta. Adaugam...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute cu ardei capia

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Incepem prin a spala si curata ardei iuti ca ei sunt cei mai dificili. Bineinteles folosim manusi pentru a scoate semintele de la ardei iuti, altfel o sa ne usture degetele foarte tare. Dupa...Citeste continuarea

Micile vrajitoare

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se...Citeste continuarea

Placinta cu foi, carne si ciuperci

Postat de: ancutsa in Mancaruri cu carne

  Intr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa...Citeste continuarea

Piept de curcan cu cascaval, ardei...

Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carne

Pieptul de curcan feliat se condimenteaza pe ambele parti. Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam un strat din feliile de curcan condimentat, presaram si ceapa granulata, asezam feliile de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare, cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Aperitiv choux cu omleta

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Pentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si...Citeste continuarea

Macaroane cu varza

Postat de: trifadalia in Paste

Se scoate cotorul de la varza, apoi se pune apa la fiert si se opareste varza, desfacandu-se frunza cu frunza. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie varza fasii. Ceapa se curata si ea si se taie...Citeste continuarea

Tortellini cu smantana si prosciutto

Postat de: caroline in Tortellini

Punem o oala cu apa la fiert la foc iute. Intre timp pregatim sosul. Punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem untul. Adaugam apoi prosciutto taiat cuburi sau felii...Citeste continuarea

Aperitiv crochete de portocala

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii , se trec prin ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei (nu trebuie foarte mult,pentru ca nu se poate refolosi). Se scot pe hatie absorbanta si...Citeste continuarea

Salata de ton cu avocado

Postat de: cristina1985 in Salate

Se taie fiecare avocado (care trebuie sa fie copt) in 2 jumatati si se rotesc pana se desfac. Se loveste cu cutitul in sambure si se roteste, pana iese. Atentie, sa nu va taiati! Apoi se scobeste...Citeste continuarea

Piept de rata cu legume de toamna

Postat de: dantes in Rata

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: GABRIELAGH in Prajituri

Incepem cu umplutura: Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa. Prepararea aluatului: Cernem faina sa o avem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu biscuiti, mere...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Umplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit,...Citeste continuarea

Salata de paste cu legume

Postat de: GABRIELAGH in Fusilli

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp se toaca si amesteca toate legumele. Se adauga pastele fierte si scurse, peste legume. Se pune sare, otet...Citeste continuarea

Salata de ton cu iaurt si seminte

Postat de: mihaelar63 in Salate

Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Amestecati tonul cu legumele tocate, mustar si ulei. Sarati....Citeste continuarea

Aperitiv pogacele cu branza de...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald.  Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este...Citeste continuarea

Desert churros spanioli de casa

Postat de: ctlina in Dulciuri

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina.  Se amestecă bine cu o lingură...Citeste continuarea

Rosii umplute cu sardine

Postat de: ctlina in Peste

Fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Mod de preparare: Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul....Citeste continuarea

Desert Frankenstein treats

Postat de: caroline in Dulciuri

Inainte de a incepe trebuie sa avem pregatite pe masa de lucru toate cele necesare deoarece trebuie lucrat repede.  Incepem prin a marunti ciocolata si a o topi. Punem ciocolata topita...Citeste continuarea

Rulada din sunculita umpluta cu...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul....Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...Citeste continuarea

Izmir köftesi - chiftele turcesti...

Postat de: eumimi in Oaie

Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti....Citeste continuarea

Desert Nutella French Rolls

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor...Citeste continuarea

Frigarui de octombrie

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este...Citeste continuarea

Desert prajitura dungata

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Va recomand sa folositi biscuiti digestivi si nu simpli. Sunt mult mai aromati. Biscuitii se macina, iar untul se topeste. Se toarna untul peste biscuiti si se pregateste o tava rotunda, cu...Citeste continuarea

Desert prajitura aromata cu pere...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C,...Citeste continuarea

Gem de gutui, cu scortisoara si...

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Gutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de...Citeste continuarea

Salata de toamna cu dovleac copt

Postat de: amalia01 in Salate

    Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata,...Citeste continuarea

Zacusca de ghebe

Postat de: vasimur in Zacusca

Se spală ardeii și gogoșarii iar după ce se coc, se pun într-un vas acoperit cu capac și se lasă puțin (acest lucru va face ca pielița să se poată îndepărta mult mai...Citeste continuarea

Supa de dovleac

Postat de: dantes in Supe

Se curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert. Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]