Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tarta cu mere si dovleac copt
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se...Citeste continuarea
Aperitiv scones cu bacon si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBaconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele. Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu...Citeste continuarea
Paste cu prosciutto si caju
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand. Intre timp ceapa o tocam...Citeste continuarea
Piept de rata cu piure de dovleac
Postat de: mirela0911 in RataSe curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este...Citeste continuarea
Supa crema de sfecla rosie
Postat de: mirela0911 in SupeSe curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt. Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se...Citeste continuarea
Supa crema de conopida la slow...
Postat de: Oana in Slow CookerIn vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital se pun legumele taiate cubulete: cartofii, prazul si conopida. Se adauga laptele de cocos si apa, se condimenteaza cu nucsoara,...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu mere si pere
Postat de: antici_gabytza in PrajituriIncepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il...Citeste continuarea
Paine impletita cu mix de seminte...
Postat de: Oana in Slow CookerIn apa calda pune drojdia, zaharul si 2 linguri de faina. Amesteca bine si lasa sa creasca 10-15 minute intr-un loc cald. Pune faina in bolul unui robot de bucatarie, adauga...Citeste continuarea
Poiana cu ciuperci
Postat de: caroline in SalatePunem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt. Cartoii si morcovii ii curatam de coaja...Citeste continuarea
Tocana banateana cu galuste si...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIn untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele....Citeste continuarea
Desert mere umplute cu ciocolata si...
Postat de: sufletista in DulciuriMerele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul. Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: sufletista in CiorbeIntr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o...Citeste continuarea
Dulceata de gutui, cu scortisoara...
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemGutuile se spală bine, ca să se curețe de tot puful, se șterg de apă, se decojesc și se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pune zahărul cu apa,...Citeste continuarea
Desert chec dungat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul. Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul...Citeste continuarea
Desert carrot cake
Postat de: caroline in TorturiBlat : Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit. Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare. Separat amestecam...Citeste continuarea
Desert foi cu crema de lapte si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi amestecam intr-un vas uleiul, zaharul, laptele, oul si sarea. Adaugam si bicarbonatul. Amestecam bine si adaugam treptat faina cernutam, la final framantand usor compozitia. Mie mi-au...Citeste continuarea
Ratatouille cu fasole si friptura...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt. Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul....Citeste continuarea
Desert napolitane cu ness si alune
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru crema de ness punem intr-un vas pe foc 140 ml apa cu 250 g zahar. Lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si acesta. Adaugam...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute cu ardei capia
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemIncepem prin a spala si curata ardei iuti ca ei sunt cei mai dificili. Bineinteles folosim manusi pentru a scoate semintele de la ardei iuti, altfel o sa ne usture degetele foarte tare. Dupa...Citeste continuarea
Micile vrajitoare
Postat de: ancutsa in DulciuriSe spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se...Citeste continuarea
Placinta cu foi, carne si ciuperci
Postat de: ancutsa in Mancaruri cu carneIntr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa...Citeste continuarea
Piept de curcan cu cascaval, ardei...
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carnePieptul de curcan feliat se condimenteaza pe ambele parti. Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam un strat din feliile de curcan condimentat, presaram si ceapa granulata, asezam feliile de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare, cu cartofi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă....Citeste continuarea
Aperitiv choux cu omleta
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriPentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si...Citeste continuarea
Macaroane cu varza
Postat de: trifadalia in PasteSe scoate cotorul de la varza, apoi se pune apa la fiert si se opareste varza, desfacandu-se frunza cu frunza. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie varza fasii. Ceapa se curata si ea si se taie...Citeste continuarea
Tortellini cu smantana si prosciutto
Postat de: caroline in TortelliniPunem o oala cu apa la fiert la foc iute. Intre timp pregatim sosul. Punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem untul. Adaugam apoi prosciutto taiat cuburi sau felii...Citeste continuarea
Aperitiv crochete de portocala
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriPortocalele se curata de coaja, se desfac in felii , se trec prin ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei (nu trebuie foarte mult,pentru ca nu se poate refolosi). Se scot pe hatie absorbanta si...Citeste continuarea
Salata de ton cu avocado
Postat de: cristina1985 in SalateSe taie fiecare avocado (care trebuie sa fie copt) in 2 jumatati si se rotesc pana se desfac. Se loveste cu cutitul in sambure si se roteste, pana iese. Atentie, sa nu va taiati! Apoi se scobeste...Citeste continuarea
Piept de rata cu legume de toamna
Postat de: dantes in RataPieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac
Postat de: GABRIELAGH in PrajituriIncepem cu umplutura: Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa. Prepararea aluatului: Cernem faina sa o avem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu biscuiti, mere...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUmplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit,...Citeste continuarea
Salata de paste cu legume
Postat de: GABRIELAGH in FusilliSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp se toaca si amesteca toate legumele. Se adauga pastele fierte si scurse, peste legume. Se pune sare, otet...Citeste continuarea
Salata de ton cu iaurt si seminte
Postat de: mihaelar63 in SalateTonul se scoate din conserva si se pune intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Amestecati tonul cu legumele tocate, mustar si ulei. Sarati....Citeste continuarea
Aperitiv pogacele cu branza de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald. Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este...Citeste continuarea
Desert churros spanioli de casa
Postat de: ctlina in DulciuriÎntr-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina. Se amestecă bine cu o lingură...Citeste continuarea
Rosii umplute cu sardine
Postat de: ctlina in PesteFierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata,...
Postat de: ancutsa in DulciuriMod de preparare: Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul....Citeste continuarea
Desert Frankenstein treats
Postat de: caroline in DulciuriInainte de a incepe trebuie sa avem pregatite pe masa de lucru toate cele necesare deoarece trebuie lucrat repede. Incepem prin a marunti ciocolata si a o topi. Punem ciocolata topita...Citeste continuarea
Rulada din sunculita umpluta cu...
Postat de: AdrianUdrea in PorcCuratam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul....Citeste continuarea
Desert tarta cu pere, mere si nuci
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...Citeste continuarea
Izmir köftesi - chiftele turcesti...
Postat de: eumimi in OaieTocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti....Citeste continuarea
Desert Nutella French Rolls
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor...Citeste continuarea
Frigarui de octombrie
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este...Citeste continuarea
Desert prajitura dungata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...Citeste continuarea
Desert tarta cu lamaie
Postat de: cristina1985 in PrajituriVa recomand sa folositi biscuiti digestivi si nu simpli. Sunt mult mai aromati. Biscuitii se macina, iar untul se topeste. Se toarna untul peste biscuiti si se pregateste o tava rotunda, cu...Citeste continuarea
Desert prajitura aromata cu pere...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C,...Citeste continuarea
Gem de gutui, cu scortisoara si...
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemGutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de...Citeste continuarea
Salata de toamna cu dovleac copt
Postat de: amalia01 in SalateAm copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata,...Citeste continuarea
Zacusca de ghebe
Postat de: vasimur in ZacuscaSe spală ardeii și gogoșarii iar după ce se coc, se pun într-un vas acoperit cu capac și se lasă puțin (acest lucru va face ca pielița să se poată îndepărta mult mai...Citeste continuarea
Supa de dovleac
Postat de: dantes in SupeSe curata dovleacul de seminte, se taie in bucati si se pune la fiert. Se curata morcovii, cartofii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun la fiert; cand sunt gata, se blenduiesc si se...Citeste continuarea





















