Punem ingredientele in sticla, apoi punem dopul. Lasam uleiul timp de o saptamana (cel putin) inainte sa il folosim, astfel incat aroma ierburilor sa “parfumeze” uleiul.
Ar fi bine sa il pastram in intuneric, la temperatura camerei. Il vom folosi la salate sau orice tip de mancare...
Punem intr-un castron sucul de lamaie si otetul, adaugam apoi galbenusurile, untul si sarea. Amestecam cu un tel, apoi incorporam iaurtul. Asezam castronul pe un vas cu apa care fierbe si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa.Il putem servi cu peste, carne – rasol de pasare sau...
Spalam foarte bine castravetele (cu coaja) si apoi il dam prin razatoare.
Punem apoi castravetele sa se scurga intr-o strecuratoare 30-45 minute. Putem forta scurgerea sucului din castravete apasand cu o lingurita sau strangandu-l in mana.Intre timp zdrobim usturoiul. Punem iaurtul intr-un...
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Ulei de masline aromat - pentru salate
Punem ingredientele in sticla, apoi punem dopul. Lasam uleiul timp de o saptamana (cel putin) inainte sa il folosim, astfel incat aroma ierburilor sa “parfumeze” uleiul. Ar fi bine sa il pastram in intuneric, la temperatura camerei. Il vom folosi la salate sau orice tip de mancare...
Sos olandez
Punem intr-un castron sucul de lamaie si otetul, adaugam apoi galbenusurile, untul si sarea. Amestecam cu un tel, apoi incorporam iaurtul. Asezam castronul pe un vas cu apa care fierbe si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa.Il putem servi cu peste, carne – rasol de pasare sau...
Sos Tzatziki
Spalam foarte bine castravetele (cu coaja) si apoi il dam prin razatoare. Punem apoi castravetele sa se scurga intr-o strecuratoare 30-45 minute. Putem forta scurgerea sucului din castravete apasand cu o lingurita sau strangandu-l in mana.Intre timp zdrobim usturoiul. Punem iaurtul intr-un...