Recipes for every taste. Step by step recipes.
Retetele de Post, perfecte pentru perioadele de sarbatori
Data:23.08.2017După cum știți, pe Gourmandine am creat o categorie specială, reunind toate rețetele de post... articol complet
Pagina principala cu retete Gourmandine
Data:21.08.2017Am rearanjat pagina principală a site-ului http://gourmandine.ro/ , spre a rezolva anumite... articol complet
Reteta italiana de gogosi, preparata in diferite stiluri.. romanesti
Data:07.08.2017Prima reţetă oficială a acestor gogoşi, Zeppole Di San Giuseppe, o putem găsi în Tratatul... articol complet
Ardeii umpluti versus ciorba de ardei umpluti
Data:01.08.2017Deși rețetele de ardei umpluți sunt delicioase, ciorba de ardei umpluți este o alternativă... articol complet
O shaorma de casa
Data:18.07.2017Este cert că, în perioada vacanței, shaormeriile sunt pline de turiști stând la cozi, la... articol complet
Cum preparam o rulada cu branza
Data:13.07.2017Una din primele rețete preparate a fost rulada cu brânză. O rețetă simplă, dar explicată... articol complet
Modul de preparare a spumei de capsuni
Data:10.07.2017O reţetă simplă, potrivită acestui sezon cald, de vara. Prepararea spumei de căpşuni este... articol complet
Fisticul in prepararea retetelor culinare
Data:21.05.2017Fructul arborelui de fistic este o nucă ce are o valoare culinară deosebită. Se foloseşte... articol complet
In ce se foloseste feniculul – Breviar culinar
Data:16.05.2017Feniculul – de origine mediteraneană, seamănă puţin cu anasonul la gust, fiind dulceag... articol complet
Dafinul si frunzele de dafin in prepararea retetelor culinare
Data:09.05.2017Dafinul este un arbust mereu verde cu frunze uşor ondulate pe margini, care se usucă şi se... articol complet
La ce se foloseste chimenul in gastronomie
Data:06.05.2017Chimenul are un aspect similar cu cel al mărarului. Este folosit la condimentarea... articol complet
Despre cuisoare – Beneficii gastronomice
Data:02.05.2017Cuişoarele provin din Insulele Moluce, Indonezia, cunoscute şi ca Insulele Mirodeniilor.... articol complet
Caperele in bucatariile mediteraneene – Breviar gastronomic
Data:28.04.2017Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor plantei Capparis Spinosa. Planta de Capere creşte... articol complet
Coriandru – Breviar gastronomic
Data:26.04.2017Coriandu mai poartă și denumirile de puciognă, buruiană-pucioasă sau piper-alb, fiind... articol complet
Curcuma in bucatarie – Turmericul sau Sofranul indian
Data:24.04.2017Curcuma (curcuma longa), cunoscută și sub numele de turmeric (terra merita) sau, mai popular,... articol complet
Retetele cu Cardamom – Breviar culinar
Data:27.11.2015Cardamomul este, poate, cea mai vechie mirodenie din lume. De aceea, este un ingredient scump,... articol complet
Happy Halloween 2015
Data:30.10.2015Ingrediente: Clementine Banane Fulgi de ciocolata Bucatele de telina (tulpina) Mod de preparare:... articol complet
Degetariţa
Data:07.08.2015Degetariţa este o plantă erbacee veninoasă, care crește prin păduri şi are tulpina... articol complet
Dafinul şi frunzele de dafin
Data:05.08.2015Dafinul este un arbust mereu verde, cu frunze uşor ondulate pe margini, care se usucă şi se... articol complet