Articole

Sosul de soia

Postat de: miha in Alimente

Dateaza de multi ani in bucataria asiatica. In afara de sosul de soia chinezesc si japonez, aproape orice tara din Asia are sortimentul sau de sos.Citeste continuarea

Alcatuirea meniurilor

Postat de: miha in Tipsuri

La intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor.Citeste continuarea

Mustarul pasta

Postat de: miha in Alimente

Exista mai multe tipuri de mustar: dulce, iute sau foarte iute.Citeste continuarea

Vanilia

Postat de: miha in Condimente

I se mai spune si orhideea de vanilie.Citeste continuarea

Concurs fabulos cistigat de Miha!

Postat de: Bucataras in Concurs

Atentiune bucatarasi. Premiul de 250 lei pentru bucatarasul care scrie reteta cu numarul 2.500 a fost adjudecat de Miha!Citeste continuarea

Mustarul

Postat de: miha in Condimente

Planta de mustar este originara din regiunea mediteraneeana. Este cultivata in toata Europa, in special in Germania si Franta.Citeste continuarea

Testam forumul?

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Haideti sa testam impreuna forumul Bucataras.roCiteste continuarea

Susan

Postat de: miha in Condimente

Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate din lume. Este originar din Mesopotamia, dar si din India si Africa. astazi este cultivat in Turcia, India, China.Citeste continuarea

Sarea

Postat de: miha in Condimente

Multa vreme sarea a fost considerata o substanta foarte pretioasa, fiind denumita si "aurul alb". Cuvantul "salariu" provine din latinescul "salarium", pentru ca romanii isi primeau salariul sub...Citeste continuarea

Leustean

Postat de: miha in Condimente

Forma si gustul frunzelor de leustean sunt asemanatoare telinei si se consuma proaspat sau uscat.Citeste continuarea

Curcuma

Postat de: miha in Condimente

Curcuma miroase ca ghimbirul si are un gust picant.Citeste continuarea

Chili

Postat de: miha in Condimente

Este un condiment popular in bucataria asiatica, mai ales in cea thailandeza. dar este foarte des folosit si in America Latina si Mexic.Citeste continuarea

Piersici

Postat de: miha in Fructe

Piersicile contin o cantitate mare de vitamina A si C si potasiu.Citeste continuarea

Radu Popovici, Ginger si Timofti

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Aroma lui Radu Popovici, bunul gust a la Ginger si farmecul lui Marian Timofti sint ingredientele unui seminar culinar foarte reusit. O seara reconfortanta petrecuta alaturi de oameni deosebiti ...Citeste continuarea

Idei de condimentare a legumelor

Postat de: Irina in Tipsuri

Plantele aromate si condimentele dau savoare preparatelor culinare. Tot calatorind printre cartile de bucate, am descoperit un ghid al condimentarii legumelor si vreau sa vi-l impartasesc si voua.Citeste continuarea

Nuca

Postat de: miha in Fructe

Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si celuloza.Citeste continuarea

Idei de pregatire a legumelor

Postat de: Irina in Tehnici

Cu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului....Citeste continuarea

Ghid de fierbere a legumelor la aburi

Postat de: Bucataras in Tehnici

Principalul avantaj al pregatirii alimentelor pe aburi este acela ca aceasta metoda e foarte sanatoasa si nu are nevoie de grasimi, iar gustul si aroma se pastreaza mai bine.Citeste continuarea

Tehnica fierberii

Postat de: Bucataras in Tehnici

Fierberea este cea mai obisnuita metoda prin care sint pregatite legumele verzi. Trebuie facuta cu atentie, iar timpul trebuie masurat exactCiteste continuarea

Concurs "Cel mai activ bucataras al saptaminii"

Postat de: Bucataras in Concurs

Ionix, Miha si Luminita20_2006 au fost cei mai activi 3 bucatarasi ai saptaminii 19.10 - 25.10, cistigind cite o carte din colectia Jamie Oliveroferita de Jurnalul national. Incepe cursa pentru...Citeste continuarea

Oua

Postat de: Bucataras in Alimente

Expertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...Citeste continuarea

Ananas

Postat de: miha in Fructe

Ananasul este un fruct de forma cilindrica, cu o coaja maro solzoasa, cu o coroana de frunze verzi si miez fibros galben.Citeste continuarea

Banane

Postat de: miha in Fructe

Sunt fructe lungi, de culoare galbena atunci cand sunt coapte.Citeste continuarea

Chimenul

Postat de: Irina in Condimente

Este unul din cele mai vechi condimente europene. Stimuleaza digestia si este folosit impotriva balonarii. Citeste continuarea

Pere

Postat de: miha in Fructe

Este foarte bogata in vitamina C, vitamina ce ajuta la protejarea celulelor din organism. Vitamina C stimuleaza celulele albe impotriva infectiilor, regenereaza si Vitamina E.Citeste continuarea

Kiwi

Postat de: miha in Fructe

Fructul de kiwi este mai bogat in vitamina C decit portocala ...Citeste continuarea

12 sucuri pe 12 teme

Postat de: Bucataras in Bauturi

Libertatea pentru femei a publicat 12 bauturi naturale cu tema ...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]