RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE990
PRIETENI143
Retete

Aperitiv tort, cu oua si lactate

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2019

Mai întâi se pregătesc cremele pentru tort. Se fierb tari patru ouă, se răcesc, se curăță de coji și se răzuiesc pe răzătoarea fină, după care se mixează cu untul și cu sare, după gust. Se mixează bine brânza de burduf cu untul foarte moale, până ce...

Sfintisori moldovenesti impletiti, din aluat de frupt (de dulce)

In Dulciuri la 8 Mar 2019

Se pune făina (cu praful de sare) în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul căreia se pun: drojdia mărunțită, gălbenușurile, untul feliat, coaja de lime și de portocale, zahărul și vanilia. Se amestecă ingredientele din mijlocul...

Supa de legume, cu perisoare de cașcaval

In Supe la 8 Mar 2019

Se amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider, pentru 30 de minute. Între timp, se pregătesc celelalte...

Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea

In Paste la 7 Mar 2019

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe. Untul se taie feliuțe și se topește în...

Desert pateuri cu gem de gutui

In Dulciuri la 7 Mar 2019

Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural. Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da forma dreptunghiulară. Se taie dreptunghiuri egale între ele și se pregătesc două...

Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice

In Salate la 6 Mar 2019

Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă. A doua zi se tamponează cu hârtie absorbantă, ca să se absoarbă tot lichidul care nu s-a scurs și se toacă fin, folosind un tocător...

Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata

In Prajituri la 3 Mar 2019

Pentru blat, se mixează mai întâi untul moale cu zahărul pudră și vanilia, până ce devine cremos. Se adaugă apoi unul câte unul gălbenușurile și se amestecă pentru omogenizare. În cele din urmă, se încorporează făina amestecată cu praful de copt...

Aperitiv pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2019

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, gălbenușurile și untura. Se toarnă lapte cald și se amestecă mai întâi ingredientele din...

Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc

In Porc la 27 Feb 2019

Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru mâncărică. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor,...

Supă de roșii, cu orez și afumătură

In Supe la 27 Feb 2019

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se...

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500

In Torturi la 24 Feb 2019

Se fac mai întâi foile, care vor fi coapte pe fundul unei tăvi rotunde, sau al unei cratițe. Se amestecă/mixează bine zahărul cu: ouăle, vanilia, bicarbonatul stins în puțin oțet și uleiul. Când zahărul s-a topit complet, se încorporează treptat făina,...

Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua

In Ciorbe la 23 Feb 2019

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Când este cazul, se mai completează cu apă caldă. Între timp...

Desert batoane cu seminte

In Dulciuri la 21 Feb 2019

Într-o crăticioară emailată se pune zahărul, apa și zeama de lămâie. Se amestecă și se caramelizează zahărul, la foc mic. Pentru că s-a adăugat apă și zeamă de lâmâie, riscul de a arde zahărul este mai mic și se poate controla permanent gradul de...

Paine rulata, cu mac sau chimen

In Piine la 20 Feb 2019

În vasul de frământat se pune făina, amestecată cu sarea, se face o adâncitură la mijloc și acolo se pune: drojdia mărunțită, zahărul și oul. Se toarnă laptele cald, puțin câte puțin și se amestecă mai întâi ingredientele din mijloc, până...

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

In Dulciuri la 18 Feb 2019

Mai întâi se pun stafidele, opărite 1 minut, în esență de rom, ca să se înmoaie puțin și pentru a dobândi o aromă plăcută. Se spală bine o portocală și se răzuiește coaja. Se stoarce sucul de la două portocale. Se ung formele cu ulei de alune...

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

In Paste la 18 Feb 2019

Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.  Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul. Ciupercile se curăță de pielițe, se spală în câteva ape și se feliază. Se curăță ceapa și...

Desert clatite Choco Kebab

In Dulciuri la 15 Feb 2019

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele cald, turnat puțin câte puțin, până ce se încorporează toate ingredientele. Se...

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

In Porc la 15 Feb 2019

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și piperul. Când amestecul este omogen, se ia din el cu lingurița și se formează perișoare,...

Ciorba de cartofi, cu varza murata si carnati afumati de porc

In Ciorbe la 14 Feb 2019

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se...

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

In Paste la 14 Feb 2019

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de...

Desert inimioare de susan

In Dulciuri la 13 Feb 2019

Se pregătesc din timp toate ingredientele: o tavă umezită (cu sau fără hârtie de copt în ea) un pahar cu apă rece, lingură, cuțit, forme pentru decupat, platou umezit pentru depunerea inimioarelor. Într-o cratiță emailată se pun: zahărul tos, apa și zeama de...

Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor

In Porc la 13 Feb 2019

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase de 1 cm. Se feliază afumătura și se rumenește ușor în ulei, la foc mic. Se amestecă...

Desert fursecuri cu ciocolata

In Prajituri la 10 Feb 2019

Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare. Se adaugă ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt, coaja răzuită de lime și esența de rom. Se omogenizează aluatul  (care...

Perisoare in sos de smantana

In Porc la 10 Feb 2019

Pentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează perișoarele și se depun pe un platou uns cu ulei. Se pune o oală cu 1,5-2 litri de apă și 1/2...

Desert fursecuri sclipitoare, cu lamaie

In Prajituri la 9 Feb 2019

Se mixează spumă untul cu: zahărul, vanilia și gălbenușurile.  Se mixează și albușurile cu praful de sare și bicarbonatul de sodiu. Când albușurile se fac spumă, se adaugă în compoziția cu gălbenușuri și se mixează în continuare, până ce se...

Chifle cu susan

In Piine la 8 Feb 2019

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul. Se toarnă lapte cald în mijlocul vasului și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se...

Ciorba de legume, acrita cu moare de varza

In Ciorbe la 7 Feb 2019

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, mai întâi ceapa și apoi și usturoiul. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, în tigaie, cu ceapa și...

Mini franzelute cu lapte si unt

In Piine la 6 Feb 2019

Făina albă, amestecată cu sarea se pune în vasul de frământat și se face la mijloc o adâncitură, în care se adaugă drojdia fărâmițată, zahărul și untul tăiat bucățele. Se toarnă laptele cald, puțin câte puțin și se amestecă ingredientele din...

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2019

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă legumele la foc mic, ca să se înmoaie. Se spală roșiile și...

Desert sarlota cu visine

In Torturi la 4 Feb 2019

Mai întâi se scot vișinele din sirop și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Se scot sâmburii, dacă este cazul. Se amestecă ingredientele uscate (zahărul, vanilia și amidonul alimentar) cu gălbenușurile și apoi cu laptele cald. Se dă...

Afisate 481 - 510 din 990 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]