În Italia, anul trecut, o provocarea delicioasă a animat rețelele sociale timp de câteva luni pentru a descoperi gusturile „Generației G”, generația Gorgonzola!
Zece influenceri au creat tot atâtea rețete cu Gorgonzola DOP, dând naștere unor...
Consorțiul Gorgonzola DOP a încheiat prima jumătate a anului 2024 participând la Summer Fancy Food din New York. Summer Fancy Food, un târg comercial prestigios din SUA, a fost programat pentru perioada 23-25 iunie la Jacob K. Javits Convention Center. Acest eveniment,...
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aroma distinctivă, este un ingredient versatil apreciat nu doar în Italia, ci și în bucătăriile din întreaga lume. Această brânză albastră oferă un gust unic care poate transforma feluri simple în...
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aromele complexe, este una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume. Italienii, cunoscuți pentru pasiunea lor pentru mâncare și vinuri, au perfecționat arta de a asocia Gorgonzola cu diverse tipuri de vinuri,...
Gorgonzola, una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume, are o poveste fascinantă și un proces de producție unic, care este păstrat și protejat cu mare grijă. Deși brânza este cunoscută și apreciată pe tot globul, doar un număr foarte restrâns de oameni...
Gorgonzola este astăzi al treilea cel mai important brânză DOP italiană pe bază de lapte de vacă. Această brânză cu mucegai ascunde multe curiozități pe care poate nu mulți le cunosc. De exemplu, se numără printre alimentele care ar putea ajuta la prevenirea Alzheimerului,...
Sosul Gorgonzola nu are un inventator clar documentat, deoarece acesta a evoluat natural din utilizarea brânzei Gorgonzola în bucătăria italiană. Gorgonzola, o brânză cu mucegai albastru produsă în Italia de mai multe secole, a fost folosită în diverse...
Gorgonzola DOP este o brânză deosebită, produsă cu măiestrie și tradiție din lapte integral de vacă pasteurizat, provenit din fermele situate în zona de origine. Această brânză italiană renumită este realizată printr-un proces meticulos care implică adăugarea de...
Jamie Oliver este un bucătar celebru și personalitate de televiziune britanică, cunoscut pentru abordarea sa accesibilă și inovatoare în gătit. Născut pe 27 mai 1975 în Clavering, Essex, Oliver a început să gătească la o vârstă fragedă în restaurantul...
Tradiția italiană a pastelor a întâlnit utilizarea rafinată a ingredientelor tipic asiatice, în special cele fermentate, iar din această combinație s-a născut Penne al Gorgonzola with Japanese Aromas, un preparat care i-a adus lui Chef Keita Yuge titlul de Maestru al...
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
În Italia, anul trecut, o provocarea delicioasă a animat rețelele sociale timp de câteva luni pentru a descoperi gusturile „Generației G”, generația Gorgonzola! Zece influenceri au creat tot atâtea rețete cu Gorgonzola DOP, dând naștere unor...
Consorțiul Gorgonzola DOP încheie prima jumătate a anului 2024 prin participarea la Summer Fancy Food în New York
Consorțiul Gorgonzola DOP a încheiat prima jumătate a anului 2024 participând la Summer Fancy Food din New York. Summer Fancy Food, un târg comercial prestigios din SUA, a fost programat pentru perioada 23-25 iunie la Jacob K. Javits Convention Center. Acest eveniment,...
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aroma distinctivă, este un ingredient versatil apreciat nu doar în Italia, ci și în bucătăriile din întreaga lume. Această brânză albastră oferă un gust unic care poate transforma feluri simple în...
Asocierea brânzei Gorgonzola cu vinurile Italiene
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aromele complexe, este una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume. Italienii, cunoscuți pentru pasiunea lor pentru mâncare și vinuri, au perfecționat arta de a asocia Gorgonzola cu diverse tipuri de vinuri,...
Doar 427 de persoane din lume știu să facă adevărata Gorgonzola (cea cu marca DOP)
Gorgonzola, una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume, are o poveste fascinantă și un proces de producție unic, care este păstrat și protejat cu mare grijă. Deși brânza este cunoscută și apreciată pe tot globul, doar un număr foarte restrâns de oameni...
Lucruri mai puțin știute despre Gorgonzola: cum trebuie păstrată sau consumată
Gorgonzola este astăzi al treilea cel mai important brânză DOP italiană pe bază de lapte de vacă. Această brânză cu mucegai ascunde multe curiozități pe care poate nu mulți le cunosc. De exemplu, se numără printre alimentele care ar putea ajuta la prevenirea Alzheimerului,...
Evoluția celebrului sos gorgonzola
Sosul Gorgonzola nu are un inventator clar documentat, deoarece acesta a evoluat natural din utilizarea brânzei Gorgonzola în bucătăria italiană. Gorgonzola, o brânză cu mucegai albastru produsă în Italia de mai multe secole, a fost folosită în diverse...
Cum se prepară brânza gorgonzola
Gorgonzola DOP este o brânză deosebită, produsă cu măiestrie și tradiție din lapte integral de vacă pasteurizat, provenit din fermele situate în zona de origine. Această brânză italiană renumită este realizată printr-un proces meticulos care implică adăugarea de...
Celebrul Jamie Oliver adoră Farfallele cu gorgonzola și pere
Jamie Oliver este un bucătar celebru și personalitate de televiziune britanică, cunoscut pentru abordarea sa accesibilă și inovatoare în gătit. Născut pe 27 mai 1975 în Clavering, Essex, Oliver a început să gătească la o vârstă fragedă în restaurantul...
Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla
Tradiția italiană a pastelor a întâlnit utilizarea rafinată a ingredientelor tipic asiatice, în special cele fermentate, iar din această combinație s-a născut Penne al Gorgonzola with Japanese Aromas, un preparat care i-a adus lui Chef Keita Yuge titlul de Maestru al...